Bitcoinul dă semne de scădere, indicatorii de trend cheie pe termen lung arată tot mai mult o piață a urșilor.

Mai exact, mișcarea medie pe cinci luni se înclină în favoarea urșilor și pare că urmează să taie mișcarea medie pe 10 luni, semnalizând o intersecție a urșilor nemaivăzută din iunie 2014.

Dacă se întâmplă acest lucru, atunci am putea să avem un semnal îngrijorător pentru prețul bitcoin pe termen lung. La acel moment, după o intersecție identică în 2014, criptomoneda a scăzut cu 70%, de la 580$ la 166$ în cele șapte luni până în ianuarie 2015.

De data aceasta, intersecția urșilor o să aibă loc cel mai probabil la final de lună, dacă bitcoinul continuă declinul de acum către borna de 7000 de dolari, și va deschide porțile către o lichidare mai puternică spre 5000$.

Graficul lunar

În acest moment, mișcarea medie pe cinci luni se află la 8916$, iar mișcarea medie pe 10 luni la 8379$, conform datelor de pe Bitfinexx. Între timp, bitcoinul se tranzacționează la 7820$, scădere de aproape 5% în ultimele 25 de ore.

Graficul pe zile

Structurile maxime mai joase și minime mai joase și mișcările medii pe 5 și pe 10 zile indică o piață a urșilor. Graficul arată o intersecție a urșilor între mișcările medii pe 10 zile și pe 50 de zile.

Mai mult, indexul de forță relativă – RSI – se află sub 50 de puncte (în teritoriul urșilor), dar se menține deasupra valorii de 30 de puncte (care ar indica supravânzare), ceea ce arată că e loc de o lichidare la 7000 de dolari.

Graficul pe săptămâni

Acceptarea sub mișcarea medie pe 50 de săptămâni, care se vede acum la 7620 de dolari, nu ar face altceva decât să gonfleze indicatorii tehnici aflați deja pe piața urșilor și să crească șansele unei intersecții 5 luni-10 luni a mișcărilor medii.

Mișcarea medie pe 50 de săptămâni a funcționat ca suport în luna aprilie, așadar o scădere sub acest nivel ar putea să arate o lichidare și mai abruptă.

Bitcoinul riscă o scădere și mai mare către 7000 de dolari. În acest caz, mișcarea medie pe 5 lunni se va intersecta în zona superioară cu mișcarea medie pe 10 luni, semnalând o intersecție a urșilor și deschizând toate drumurile către o scădere către 5000 de dolari.

Scenariul opus, al taurilor, ar fi o recuperare solidă de la mișcările medii pe 50 de săptămâni, la 7620 de dolari, și o străpungere convingătoare deasupra valorii de 8644$, care ar semnala că taurii se întorc pe piață.