Bitcoin a petrecut ultimele șase săptămâni consolidându-se, iar mulți analiști consideră că se pregătește de o ascensiune majoră. În prezent, Bitcoin a crescut până la pragul de rezistență de 7.500$.

Fundamentele se consolidează și cinci aspecte ar putea provoca cresterea Bitcoin in 2020.

Regula x4

De cand se tranzactioneaza Bitcoin, in fiecare an, valoarea minima a crescut de 4 ori in anul urmator. Singura data cand nu s-a intamplat a fost in 2014-2015, cand a crescut doar de 2 ori.

In 2019 minima anului a fost 3260 delari. Dupa regula x4 in anul 2020 Bitcoin va atinge pragul de 13040 de dolari.

Rata de hash

Conform bitinfocharts.com, rata de hash a rețelei a atins valoarea record de 114.5 EH/s. Aceasta este o valoare de opt ori mai mare decât cea înregistrată în perioada cresterii de la sfârșitul lui 2017.

Acest lucru risipește orice sugestie că minerii capitulează, întrucât puterea și securitatea rețelei este mai bună ca niciodată. Ratele de hash nu sunt corelate direct cu prețul, dar sunt un semn bun al stării generale de sănătate a rețelei Bitcoin.

Înjumătățirea recompensei de bloc

Orice analiză de preț a Bitcoin menționează înjumătățirea recompensei de bloc (halving) ce va avea loc în cinci luni. Există riscul ca acest eveniment ce are loc odată la patru ani să aibă un impact negativ asupra ratei de hash.

Din punct de vedere al prețului, însă, mulți susțin că piața cripto va beneficia de un val de speculatori ce vor împinge prețul în sus. Acest lucru poate avea loc atât înaintea lunii mai, cât și după.

Anterior, înjumătățirea recompenselor a avut un efect foarte pozitiv asupra prețului Bitcoin. Nu există nici un motiv ca istoria să nu se repete.

CBDC sau Libra

Franta, Turcia si SUA testeaza conceptul de moneda digitala emisa de o banca centrala. China doreste sa fie prima mare economie care are CBDC – yanul digital.

Asociatia Libra s-a cam dizolvat, dar proiectul Libra se va lansa in 2020. Echipa din spatele proiectului a lansat Roadmap 2 chiar daca guvernele si bancile centrale se opun.

Fie ca se lanseaza Libra sau un CBDC, volumul celor noi veniti in ecosistem va fi extraordinar de mare. Toti vor invata despre Bitcoin si multi vor invata sa il foloseasca. Adoptia va juca un rol cheie si va influenta cresterea Bitcoin in 2020

O investiție protejată de riscurile economice

Bitcoin și-a stabilit o reputație de activ ferit de efectele evenimentelor din sistemul financiar tradițional. Din acest punct de vedere, poate intra în aceeași categorie ca aurul și petrolul.

De asemenea, volumele tranzacțiilor de pe LocalBitcoins în țările cu probleme economice, hiperinflație și controale de capital a crescut anul trecut. Nu există niciun motiv pentru care acesta să nu continue în 2020.

În prezent, sistemele bancare din întreaga lume au început să necesite ajutor din partea statului. În plus ratele dobânzilor intră într-un teritoriu negativ, ceea ce încurajează acumularea datoriilor. Tipărirea mai multor bani este răspunsul băncilor centrale ale lumii, dar este total nesustenabilă.

Aceste evenimente vor determina mai mulți oameni să evite sistemele bancare și să caute active descentralizate de refugiu sigure pentru viitorul lor. Bitcoin se încadrează perfect în această categorie.

CryptoZZ