În perioada sărbătorilor, Bitcoin (BTC) a fluctuat în intervalul 7.000-7.300$, fără să reușească să depășească pragul de 7.500$. Noul an a adus un imbold pozitiv pentru preț, iar în cursul zilei de 7 decembrie, Bitcoin a reușit să depășească 8000$. În prezent, criptomoneda încearcă să depășească pragul de 8100$, alimentând optimismul analiștilor.

Ne indreptam catre 10000$

De exemplu, Bill Charison a menționat recent că graficele aurului și Bitcoin au avut evoluții asemănătoare. El subliniază că, dacă tendința continuă, BTC ar putea ajunge să depășească 10.000$ în luna februarie. Pe măsură ce se apropie evenimenul de înjumătățire a recompenselor, prețul ar putea să continuie să crească.

Traderul CryptoHamster a remarcat recent că analiza bazată pe volumul de echilibru al Bitcoin – un indicator care „folosește fluxul de volum pentru a prezice modificările prețului” indică o tendință ascendentă de preț.

Un alt analist, Velvet, a postat un grafic ce ilustrează modelul de acumulare a lui Wyckoff. El sugerează că această analiză tehnică arată că Bitcoin va depăși valoarea de 9.000$ și poate chiar 10.000$ până la sfârșitul lunii ianuarie.

Optimismul analiștilor este alimentat si de cresterea altcoins

Creșterea de preț a Bitcon a alimentat un avânt pozitiv și pentru celelalte criptomonede, cu procente între 2 și 8%.

Cea mai bună performanță a aparținut Dogecoin (DOGE), care a crescut cu 17,8%. Monero (XMR) a crescut cu 8,6% și Dash (DASH) 11,5%. Ether (ETH), cel mai mare altcoin pe cap de piață, a crescut cu un 3% mai modest, pentru a atinge 143 de dolari.

În prezent, evaluarea totală a preței cripto a depășit 210 miliarde de dolari.

CryptoZZ