Bitcoinul își continuă creșterea fenomenală pe piețele financiare și a ajuns deja la 10 000 de dolari per fisă. Când piețele europene încă vindeau bitcoinul la 9000 de dolari, în India prețul trecuse de 10 800.

Traiectoria ascendentă a celei mai populare criptomonede a continuat surprindă pe toată lumea, și pe cei de pe piețele cripto obișnuiți cu volatilitatea și pe investitorii tradiționali.

Noutățile arată că bitcoinul realizează încet dar sigur viziunea pe care au avut-o dezvoltatorii când s-a lansat moneda. Criptomoneda a fost creată atât ca sistem de plată cât și ca alternativă de investiții care poate să fie accesată de toată lumea.

De ce a crescut bitcoinul?

Criptomoneda numărul unu în lume a avut deja realizări majore în primii opt ani de existență. Ca să sărbătorim realizările sale, o să vorbim despre câțiva factori importanți :

Traiectoria parabolică

Bitcoinul urmează o traiectorie parabolică. Conform datelor date de investitorul Parabolic Trav, prețul bitcoinului ar putea să ajungă la 110 000 de dolari per monedă.

„Lucrez cu grafice pentru trendul parabolic de multă vreme. Folosesc curbe și linii non-liniare, pentru că liniile liniare sunt pentru trenduri non-exponențiale. Când trasez traiectoria bitcoinului care intersectează toate vârfurile și toate minimele, obțin rezultatul din imagine”

prețul bitcoin își continuă creșterea

Bitcoinul a ajuns la 10 000 de dolari per monedă

Cea mai imprtantă criptomonedă din lume își continuă performanțele uitmitoare. Pe unele piețe a ajuns mai devreme la prețul de 10 000 de dolari. La Unocoin, cel mai mare schimb cripto din India, prețul bitcoin a ajuns deja la 817219 de rupii (12 687 de dolari americani).

Bitcoinul a fost inclus de asemenea în lista primelor 30 de criptomonede ca popularitate din întreaga lume, începând cu luna noiembrie.

Mai mult decât atât, conform CoinMarketcap, bitcoinul depășește volumul de piață al monedei naționale sud-koreene, wonul. Bitcoinul are în acest moment un volum de 331 de triliarde de woni, față de capitalul wonului de 275 de triliarde al monedei.

Conform unor estimări din luna decembrie, bitcoinul a depășit deja Finlanda și Emiratele Arabe Unite în termeni de capital de piață.

După datele CoinMarketCap, bitcoinul are un volum de 155 de miliarde de dolari americani și aproape că depășește Irlanda și Danemarca.