În această dimineață, Bitcoin a suferit o nouă scădere semnificativă de preț, coborând până la 38.516$. Reacția a fost provocată de banca centrală chineză, care a reiterat faptul că monedele virtuale nu pot fi folosite ca metodă de plată.

Demonstratie de putere!

Potrivit notificării postate pe contul oficial de WeChat al PBOC, monedele virtuale nu ar trebui și nu pot fi utilizate pe piață, deoarece nu sunt monede reale. Instituțiile financiare și de plăți nu au voie să afișeze prețuri pentru produsele sau serviciile lor în monede virtuale.

Analiștii sunt de părere că aceasta este o atitudine normală pentru autoritățile chineze, care caută să controleze circulația capitalului în țară. În plus, China lucrează deja la o monedă digitală a băncii centrale, așa că este interesată să elimine competiția reprezentată de Bitcoin și alte criptomonede.

Dominanța pe piață a Bitcoin scade

O mare parte dintre altcoins au suferit scăderi de preț în ultima săptămână alături de Bitcoin, cu câteva excepții notabile. MATIC, tokenul nativ al rețelei Polygon, a înregistrat un nou ATH de 2.68$ în cursul zilei de ieri. Aceasta reprezintă o creștere de aproape 140% în ultimele 7 zile.

În același timp, Solana (SOL) a atins un nou record de 58.3$, în creștere cu 23% față de săptămâna trecută. Aave este un alt token cu performanță excelentă în ultimul timp – a atins un ATH de 666.86$ în această dimineață.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Dominanța pe piață a Bitcoin scade sub 40% și este evident că investitorii cripto sunt din ce în ce mai interesați de altcoins. Perspectivele pe termen scurt ale BTC par destul de sumbre – graficele tehnice arată că dacă nivelul de 40.000$ nu este susținut, prețul ar putea scădea până la 30.000$.

Pe de altă parte însă, unele altcoins par să beneficieze de un imbold semnificativ și evoluează în direcții diferite față de Bitcoin.