Prețul Bitcoin a suferit o altă scădere semnificativă duminică, pierzând peste 800 de dolari. Din fericire, congestia de cumpărători la 8.000 de dolari a generat un sprijin temporar. Din păcate însă, acest sprijin pare a fi destul de fragil, iar Bitcoin pare să continuie să scadă.

Analiștii susțin că taurii Bitcoin trebuie să apere sprijinul la 8.000 de dolari, întrucât evoluția viitoare depinde de el. Graficele tehnice arată însă că tendința pe termen scurt este de scădere, deoarece presiunea de vânzare este încă mare.

Tranzactioneza criptomonede folosind vTrader!

În prezent, criptomoneda a scăzut sub valoarea de 7800$ conform CoinMarketCap, o scădere de peste 10% în 24 de ore.

Dacă sprijinul la 8.000 de dolari cedează, există șanse mari ca Bitcoin să scadă până la valori minime de 7.200$ sau chiar 7.000$.

Evoluția negativă a Bitcoin

Săptămâna următoare este destul de importantă pentru Bitcoin din mai multe motive. În momentul de față, cu starea panicii globale, există o mulțime de comportamente iraționale. În această situație, analizele tehnice ar putea fi complet inutile.

Analistul Jacob Canfield a prezentat trei posibile motive pentru evoluția negativă a Bitcoin din ultimul timp. Dacă majoritatea celorlalți analiști susțin că BTC a fost afectat de epidemia de Coronavirus, Canfield mai oferă două motive.

El este de părere că minerii Bitcoin au început să stocheze monede în perspectiva creșterii de preț preconizate după halvingul din mai.

În plus, escorcheria PlusToken continuă să lichideze Bitcoin deținut. Conform mai multor rapoarte, aproximativ 19.000 de BTC aparținând acestor portofele au fost transferați prin intermediul mai multor mixere în pregătire pentru vânzare.

CryptoZZ