BaFin închide ATM-urile Bitcoin din Germania

Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară (BaFin) din Germania a început să închidă ATM-urile Bitcoin neautorizate din țară. Activitatea cu criptomonede este mai nou reglementată în conformitate cu Legea bancară din Germania. Conform acestei legi, operatorii de ATM-uri trebuie să fie autorizați de BaFin.

Una dintre companiile care a primit ordin de închidere a operațiunilor cu ATM-uri este KKT UG, care operează site-ul shitcoins.com. Potrivit site-ului său web, compania operează bancomate în Marea Britanie, Polonia, Italia, România, Franța, Spania și Olanda. De asemenea, oferă opțiunea de cumpărare și vânzare a criptomonedelor pe site.

În urma ordinului BaFin, locațiile de ATM-uri cripto ale companiei din Germania listate pe site-ul Coinatmradar afișează un avertisment:

„Acest bancomat bitcoin nu funcționează temporar (din 4 martie 2020). Din cauza deciziei BaFin suntem obligați să închidem bancomatele deocamdată. Vom reveni cu serviciile noastre cât mai curând posibil.”

O decizie a unei curți franceze provoacă speculații cu privire la natura Bitcoin

O curte din Nanterre a emis o decizie în care susține că Bitcoin este un bun fungibil, similar cu valutele fiat. Ulterior, presa franceză a speculat că această comparație deschide calea spre considerarea Bitcoin ca monedă legală.

„BTC sunt fungibile deoarece sunt de același tip și aceeași calitate, ceea ce înseamnă că toate BTC provin din același protocol computerizat și sunt supuse unei relații de echivalență cu alte BTC. Acest lucru permite efectuarea unei plăți în conformitate cu vechiul articol 1291 din Codul civil, acum, articolul 1347-1 din același cod”.

Speculațiile au fost legate de faptul că judecătorii au considerat bitcoin ca un „bun fungibil”, similar cu monedele fiat. Realitatea este că multe alte active sunt fungibile, cum ar fi aurul sau petrolul, astfel încât această comparație nu pare într-adevăr suficientă pentru a spune că instanța din Nanterre a comparat Bitcoin cu euro.

Laboratorul RFID susține că blockckhain ar putea ajuta companiile precum Nike și Macys

Laboratorul RFID al Universității Auburn a publicat un studiu ce susține că tehnologia blockchain ar putea ajuta brandurile de îmbrăcăminte. Studiul a propus un sistem bazat pe Hyperledger numit „Chain Integration Project” (CHIP), care să ajute la gestionarea lanțurilor de aprovizionare și distribuție.

Proiectul propus de laborator a încercat să uniformizeze datele incluse în etichetele de identificare bazate pe frecvențe radio (RFID) instalate în fiecare unitate. Ulterior, aceste date au fost integrate în blockchain-ul Hyperledger Fabric.

In sistemul de test au fost înregistrate în total peste 220.000 de produse de la Nike, PVH, Kohl și Macys.

„Sistemul așa cum se află acum poate prelucra datele necesare, dar pe termen lung vorbim despre miliarde de produse. Acestea trebuie să treacă prin lanțul de aprovizionare și să fie distribuite cu aceste etichete RFID. Trebuie să existe un sistem mult mai robust pentru a face față la o asemenea cantitate”,

a fost concluzia studiului.

Boeing utilizează blockchain pentru a vinde piese de avion în valoare de 1 miliard de dolari

Conglomeratul aeronautic multinațional Boeing utilizează blockchain în vânzarea de piese de avion. Este vorba despre produse în valaore de peste 1 miliard de dolari ce vor fi vândute pe platforma GoDirect Trade.

Parteneriatul a fost dezvăluit la Hyperledger Global Forum 2020 din Arizona. Lisa Butters, directorul general al Honeywell, a declarat că piesele au fost încărcate pe piața GoDirect Trade weekendul trecut.

Piesele de avion sunt de obicei vândute de patru ori înainte de a fi dezafectate, subliniind avantajele oferite de tehnologia distribuită pentru a putea certifica autenticitatea lor. Platforma GoDirect de la Honeywell cuprinde o versiune personalizată a codului open-source Hyperledger Fabric, lansat în urmă cu mai puțin de doi ani. În prezent, există aproximativ 6.500 de utilizatori GoDirect înregistrați care reprezintă 2.400 de companii.

CryptoZZ