Bitcoin (BTC) tocmai a adăugat un alt factor ce argumentează că se pregătește pentru o creștere susținută. Este vorba de așa-numita formațiune golden cross, calculată în funcție de media de preț pe 50 de zile și pe 200 de zile.

Acest indicator pe termen mai lung a mai apărut doar de câteva ori în istoria BTC și a precedat creșteri semnificative de preț.

Cumpara si Vinde criptomonede folosind vTrader!

”Doamnelor și domnilor .. permiteți-mi să prezint golden cross!
Ultima dată când s-a întâmplat acest lucru a fost 24 aprilie 2019 la 5.400 de dolari. Înainte, aceasta a fost 28 octombrie 2015, la 300 USD”

Un golden cross a precedat, de asemenea, creșterea de preț ce a început în aprilie 2019, chiar dacă nu a avut loc imediat.

În prezent, prețul Bitcoin a reușit să sară rapid de la o sumă apropiată de nivelul de 9.500 de dolari la peste 10.000$.

Zilele trecute, pe măsură ce BTC a înregistrat o corecție de la nivelul de 10.000 USD, previziunile cu privire la evoluția prețurilor viitoare au fost divergente. Există o așteptare generală pentru o evoluție ascendentă înainte de halving, dar și viziuni pe termen scurt de corecție semnificativă.

Spre deosebire de activele tradiționale, Bitcoin are mai mulți factori care pot provoca mișcări ilogice și volatilitate. Volatilitatea intraday este de asemenea foarte imprevizibilă, cu mișcări drastice ale prețurilor în câteva minute.

Golden cross indica cresterea pretului

În ceea ce privește Bitcoin, câțiva indicatori prezintă o ciocnire de narațiuni bearish și bullish. Un golden cross și halvingul așteptat în 84 de zile arată ca o anumită rețetă pentru un raliu, un nou nivel anual și chiar unul maxim. Cu toate acestea, pesimiștii subliniază valorile de tranzacționare și sugerează că nivelul actual poate vedea o scădere mai semnificativă.

De această dată, golden cross este privită ca un eveniment și mai semnificativ, deoarece mediile zilnice încep să arate favorabile pentru prima dată de la raliul din 2019. Raliul a provocat câștiguri de 175%, deși nu a reușit să atingă nivelurile maxime anterioare.

Analizele tehnice sunt în prezent privite ca potențial de semnalizare a unei ascensiuni de preț pentru Bitcoin, dar sugerează performanțe similare și pentru altcoins.

CryptoZZ