După doi ani de eforturi de dezvoltare, platforma Enjin a fost lansată oficial pe mainnet-ul Ethereum.
La nivel central, platforma democratizează capacitatea de a crea, emite și gestiona activele blockchain de generație următoare.

Cu alte cuvinte, dacă știi să folosești un smartphone, acum ar trebui să poți implementa cu ușurință atât tokenuri fungibile cât și non-fungibile.

Cum functioneaza?

Platforma Enjin permite dezvoltarea de active blockchain fără a necesita construirea de cod, in patru pași simpli:

Crearea un proiect nou – alegeți un nume, să încărcați o imagine și să scrieți o scurtă descriere a proiectului. Noul proiect poate fi orice, de la o simplă colecție de artă digitală sau un grup de meme tokenizate, la o aplicație complexă bazată pe web sau un joc video care face parte dintr-un multiverse blockchain.

Conectarea portofelului – care necesită instalarea aplicației Enjin Wallet pe dispozitivul mobil, alături de criptomonede ETH și ENJ pentru a alimenta procesul. Cu ajutorul telefonului se scanează un cod QR și portofelul este conectat la cont.

Crearea activelor – este un proces de configurație inițială. Acestea nu sunt implementate direct pe blockchain, ci este vorba de etapa de definire a valorilor sale. Acestea pot varia de la alegeri simple precum numele și imaginea activului, la variabile complexe precum tipurile de comision de transfer și începerea ofertei.

Activele Blockchain create cu platforma Enjin au două tipuri de date. Date on-chain (cum ar fi numele activului, tipul sau valoarea ENJ pe activ) și date off-chain (cum ar fi imaginea și descrierea activului).
Aceste aspecte nu pot fi modificate ulterior, așa că necesită o pregătire prealabilă.

Emiterea activelor – valoarea de pornire a ofertei pe care o alegeți în timp ce creați un activ este de fapt „bugetul” de emisie inițial. Trebuie să vă asigurați că dețineși suficient ENJ pentru plafonul initial. Ulterior, acest plafon poate fi extins în funcție de necesități.

Platforma Enjin ofera si API-uri și SDK-uri 

Procesul de utilizare a platformei Enjin este explicat în detaliu pe site-ul proiectului în mai multe ghiduri ușor de înțeles.

De asemenea, sunt oferite API-uri și SDK-uri care să permită integrarea facilă a acestor active in jocuri și aplicații.

Platforma Enjin vă permite să explorați și să profitați de cele mai noi avansuri tehnologice din industria jocurilor de noroc. Acestea sunt permise de infrastructura și produsele blockchain de generație viitoare oferite de compania Enjin.

Pentru a sărbători lansarea live a platformei pe blockchain-ul Ethereum, Enjin a organizat și un giveway ale cărui detalii se regăsesc pe site-ul oficial.

CryptoZZ