În acest weekend, Bitcoin a atins temporar valoarea record de 12.000$ pentru acest an. După o creștere aproape constantă în cursul săptămânii trecute, Bitcoin a crescut brusc peste pragul de 12.000$ în cursul zilei de sâmbătă. Aproape imediat, prețul s-a corectat cu aproape 1000$, iar în prezent criptomoneda se tranzacționează în jurul valorii de 11.200$.

indicele ”Frică și lăcomie”

Indicele ”Frică și lăcomie”

Volumul de tranzacționare Bitcoin aproape că s-a dublat în ultima lună, ajungând la 30 de miliarde de dolari zilnic. Acesta este practic dublu fata de volumele înregistrate la sfârșitul lui 2017, când Bitcoin a atins valoarea maximă de peste 20.000$. În plus, indicele ”Frică și lăcomie” a ajuns la cea mai mare valoare înregistrată până în prezent, 80, care este echivalentul ”lăcomiei extreme„. La momentul publicarii acesta s-a corectat la 75.

Latest Crypto Fear & Greed Index

Eroare sau semn?

Un aspect interesant a fost înregistrat pe piața futures Binance. Un investitor a plasat un număr mare de comenzi în contractul său BTCUSD 0925 Trimestrial Futures. Acestea a generat o creștere bruscă a Bitcoin futures până la valoarea de 100.000$. CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a anunțat pe Twitter că este probabil vorba despre o eroare a unui bot de tranzacționare și că va ajusta graficele pentru a le face mai ușor de citit.

Cumpara/Vinde Bitcoin si Ethereum folosind LDV Bank!

Cu toate acestea, este posibil ca evoluția curenta de pe Binance să fi facilitat lichidările traderilor care utilizează piața sa de futures ca referință. În total, poziții Long în valoare de 1.4 miliarde de dolari au fost lichidate ca urmare a corecției de preț a Bitcoin, conform Bybt.

În orice caz, faptul că Bitcoin a reușit să își mențină nivelul de suport la 11.000$ este un semnal pozitiv pentru evoluția viitoare. Conform datelor Messari, Bitcoin a încheiat luna iulie la cel mai mare nivel 2020, cu o creștere de 24%.

Ethereum depășeșste temporar 400$

Cea de-a doua criptomonedă ca market cap, Ethereum (ETH), a depășit sâmbătă valoarea de 400 de dolari. După o ascensiune rapidă până la 411$, ETH a înregistrat o corecția majoră, coborând până la 360$. În prezent, criptomoneda se tranzacționează la aproximativ 380$.

În ultima lună, ETH a avut o evoluție foarte bună, înregistrând o creștere de aproximativ 68%. Market cap-ul a depășit 40 de miliarde de dolari, semnalând interesul investitorilor.

Testeaza BRAVE, castiga BAT si sustine revista noastra!

Chiar și cu volatilitatea mare din acest weekend, Ethereum are perspective pozitive pentru viitor, conform analiștilor. Spațiul DeFi a atins deja 4 miliarde de dolari în ETH blocate, iar popularitatea serviciilor financiare descentralizate este în creștere. În plus, criptomoneda se pregătește de un upgrade major la ETH 2.0 în perioada următoare.