Bitcoin înapoi sub 10.000$ – volumul de tranzacționare zilnic se mentine la 35 de miliarde $

Evoluția Bitcoin peste valoarea de 10.000$ a fost de scurtă durată – criptomoneda a scăzut până la 9800$ în cursul zilei de luni. Cu toate acestea, analiștii sunt încă optimiști că pe termen mediu, BTC își va menține trendul ascendent.

Bitcoin a încheiat ziua de luni cu o pierdere de 3,18 la sută, cea de-a doua cea mai mare scădere zilnică din 2020. Anterior, criptomoneda a înregistrat o corecție de 3,2% pe 23 ianuarie, conform indicelui Bitcoin Price CoinDesk.

Taurii par să aibă încă o poziție de piață puternică, având în vedere că volumul de tranzacționare Bitcoin zilnic se menține la peste 35 miliarde de dolari.

Tranzactioneaza Bitcoin folosind vTrader!

Analistul Plan B, de exemplu, susține că pretul Bitcoin nu va scădea sub pragul de 8.000$ și că va valora peste 10.000$ înaintea halvingului.

Posibilă fuziune Consensys-Quorum

Agenția de știri Reuters a raportat că gigantul bancar de investiții JPMorgan se află în discuții pentru fuziunea unității sale blockchain Quorum cu studiul de dezvoltare ethereum ConsenSys.

Reuters a raportat marți știrea, citând „oameni familiarizați cu planurile”. Acordul ar putea fi anunțat oficial în următoarele șase luni.

Echipa Quorum a JPMorgan are aproximativ 25 de persoane și nu este clar dacă se vor alătura ConsenSys după fuziune.

Mercedes-Benz, proiect blockchain de monitorizare a emisiilor de CO2

Producătorul german de automobile Mercedes-Benz a anunțat un nou proiect pilot blockchain în colaborare cu compania britanică Circulor. Acesta urmărește să monitorizeze emisiile de dioxid de carbon și cantitatea de material secundar utilizat de producătorii de celule de baterii.

Mecedes-Benz planifică să aibă o flotă de automobile neutră din punct de vedere a emisiilor de CO2 în mai puțin de 20 de ani.

Markus Schäfer, membru al consiliului de administrație al Daimler AG și Mercedes-Benz AG, a declarat:

„Suntem primul producător care a utilizat tehnologia blockchain pentru a cartografia emisiile de CO2 în lanțul global de furnizare a celulelor de baterii. În acest sens, stabilim piatra de temelie pentru îmbunătățiri eficiente – pentru mediu și pentru afacerile noastre.”

12.000 Bitcoin de la PlusToken au fost mutați din nou

Peste 12.000 de bitcoins (în prezent în valoare de peste 117 milioane de dolari), asociate cu schema Ponzi PlusToken, au fost transferate la două noi adrese blockchain. Informația a fost publicată de Chiachih Wu, vicepreședinte de cercetare la firma de securitate chineză blockchain PeckShield.

Prima adresă conține peste 11.999 de bitcoins, iar cea de-a doua conține peste 424 de bitcoins.

Wu a spus că noile adrese arată ca „portofele reci”. Depozitarea la rece se referă la păstrarea cheilor private pe un dispozitiv hardware, deconectat de la internet.

Schema PlusToken este suspectată a fi una dintre cele mai mari exit scams cripto din istorie. Conform estimărilor firmei de analiză blockchain CipherTrace, a acumulat aproape 2,9 miliarde de dolari de la aproximativ 4 milioane de utilizatori.

Șase suspecți afiliați cu PlusToken au fost arestați anul trecut, dar principalii operatori ai schemei sunt încă liberi.

CryptoZZ