Market cap -ul monedei bitcoin a trecut de 14 miliarde de dolari pentru prima dată în istorie. Cu alte cuvinte, toți bitcoinii aflați în circulație în acest moment valorează 14 miliarde de dolari, o cifră care bate toate recordurile din întreaga existență a monezii. Este un eveniment istoric deosebit de important, pentru că este un pas spre adopția mainstream a monedei bitcoin.

Valoarea bitcoinului a crescut fenomenal, iar asta înseamnă că a primit mai multă atenție și din partea presei mainstream și pe rețelele sociale. Bitcoinul și-a câștigat o mai mare popularitate pe platformele de social media, mai ales pe Twitter.

Pe 22 decembrie, dimineața, bitcoin a depășit o bornă importantă de 14 miliarde, care până în acest moment este cel mai mare market cap. În plus, bitcoinul aproape că a creat o frumoasă tradiție – aceea de a-și dubla prețul de la un an la altul, depășind radical performanțele altor monede.

Media mainsteram, inclusiv agenția Reuters, Business Insider și CNBC au început imediat să popularizeze cea mai importantă bornă din ultimii ani. Bitcoinul continuă să crească în valoare. În plus, se speculează că urmează o și mai mare creștere a cererii pe piețele dominante cum ar fi China.

O viziune optimistă

Unul dintre aspectele pozitive ale prețului bitcoin care ar putea să se facă simțite săptămâna aceasta este viziunea optimistă din partea mediei mainstream și a investitorilor de rang înalt. În timpul creșterii de preț din luna iunie, investitorii și traderii au reușit să identifice motive pentru creșterea valroii monedei bitcoin. În iunie, Brexitul a împins prețul în sus.

Cu toate acestea, performanța bitcoinului de acum nu poate fi generalizată. Prețul a continuat să crească, într-o perioadă de instabilitate financiară globală. De exemplu, când guvernul chinez și-a anunțat planurile de a fi cu ochii pe produsele care administrează valorile, prețul bitcoin a crescut ușor. Prețul bitcoin a fost de asemenea într-un trend ascendent când guvernul indian a demonetizat anumite bancnote și a creat o panică generală și un dezastru financiar în întreaga țară.

Așadar, investitorii ca Mati Greenspan, analist financiar la eToro, dar și alți analiști din media mainstream au spus că această creștere record a valorii bitcoinului poate fi atribuită doar faptului că populația în general tratează bitcoinul ca pe o monedă globală și ca pe o metodă de stocare a valorilor. Cu alte cuvinte, luăm parte la un eveniment important din istoria bitcoinului – bitcoinul a devenit, oficial, un activ sigur de protejare a valorii la nivel global.

contracte-de-hosting