Prețul bitcoin pare pregătit de încă o creștere înainte de finalul anului, după ce a străpuns cu succes bariera de 800$.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin a făcut în sfârșit o străpungere cu succes a barierei de 800$, deschizând calea pentru mai multe ținte superioare.
  • Dacă ne uităm per ansamblu pe graficul săptămânal, vedem următoarele nivele de rezistență.
  • Pe termen scurt, prețul bitcoin a ajuns la vârful canalului despre care vorbeam într-una din analizele precedente.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 este încă deasupra SMA200 pe graficul săptămânal, deci cea mai fragilă rezistență pe termen lung este în continuare cea superioară. Cu alte cuvinte, asta înseamnă că prețul bitcoin va continua să crească mai degrabă decât să scadă. De fapt, o străpungere peste 800$ ar putea să atragă mai mulți tauri în joc, pe măsură ce volumul crește și susține ralierea.

Cu toate acestea, stocastica indică deja condiții de supracumpărare, ceea ce înseamnă că s-ar putea resimți o epuizare în rândul cumpărătorilor. Acest lucru ar putea să pregătească calea pentru niște retrageri pe termen scurt, posibil până la 780-800$, moment așteptat de taurii care vor să se înscrie pe piață.

Între timp, cifra RSI este în continuare în creștere, deci a mai rămas ceva momentum pentru tauri. Prețul bitcoin ar putea să se îndrepte către următorul plafon, în jur de 915$, apoi către următorul nivel psihologic, la 1000$, și până la 1100$.

Evenimentele pieței

Există rapoarte cum că președintele ales Donald Trump a ales un susținător bitcoin ca director de bugete. Acest lucru a adus mai multă încredere în criptomonede și în startupurile care activează în domeniu. Mick Mulvaney va fi director la OMB și a acceptat în trecut donații în bitcoin. Mai mult, și-a arătat susținerea față de dezvoltatorii blockchain.

În afară de asta, rapoarte cum că un grup de bănci internaționale pilotează o schemă de acorduri bazate pe aur ridică de asemenea prețul bitcoin. Acest lucru sugerează faptul că moneda digitală și registrul distributiv își pot împlini potențialul anul viitor.

Totuși, atenție la orice semn de încasarea profiturilor odată cu apropierea finalului de an. Traderii vor vea să își evalueze performațele înainte să își restabilească pozițiile în ianuarie.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC