Weekendul acesta, piața cripto a înregistrat o corecție de ansamblu. Bitcoin a scăzut la 9720$, în timp ce altcoin au înregistrat scăderi de 10-15% în cursul zilei de duminică.

În cursul zilei de sâmbătă, piața a atins o capitalizare totală de 308 miliarde de dolari, înainte de o scădere rapidă de 18 miliarde de dolari. În prezent, evaluarea totală a scăzut la 278.5 miliarde de dolari.

Prețul Bitcoin a scăzut brusc sâmbătă, plonjând până la nivelul de sprijin de 9.800$, conform Tradingview.com. Cu toate că a existat o tentativă de recuperare, BTC a continuat să scadă duminică până la 9720$. În prezent, cea mai populară criptomonedă se tranzacționează cu aproximativ 9800$.

Comerciantul și analistul Josh Rager a menționat că nu este nimic rău ca prețurile să scadă ușor în perioada următoare.

”Rămâneți încurajați la orice retragere. După câteva săptămâni de verde, câteva săptămâni de acțiune în scădere a prețurilor ar fi bune. Mulți au căutat oportunitatea de a cumpăra și aceasta corectie ar putea prezenta oportunități ample”.

Alți analiști rămân optimiști, afirmând că acesta a fost doar un val, iar piețele sunt încă foarte puternice.

”Toate semnele arată cât de puternică este această piață și cât de puternice sunt BTC și ALTS.
Oricine spune că vede slăbiciune vede doar un miraj în capul lor.”

Piața cripto a înregistrat o corecție din cauza CME?

De la maximul său pentru 2020 de la sfârșitul săptămânii trecute, Bitcoin a pierdut aproximativ 4,5% pentru a ajunge la nivelurile actuale. Cele două zone de rezistență sunt la 9.750$ și în jur de 9.300$.

Altcoins au fost, ca de obicei, mult mai afectat de corecție. Majoritatea au înregistrat scăderi între 10 și 15%. De exemplu, Ethereum, care a înregistrat o creștere de 120% în acest an, a scăzut sub 250$.

Este posibil ca CME să fie motivul principal pentru corecția de preț din weekend a Bitcoin. Traderii subliniază că CME reprezintă o mare parte din volumul de tranzacționare zilnic al pieței globale de bitcoin. Acesta ar putea fi motivul pentru o volatilitate accentuată în timpul weekend-urilor pe piața criptomonedelor.

Scăderea de 8% a prețului BTC de sâmbătă s-a produs aproape imediat după închiderea CME înainte de weekend.

Rămâne de văzut ce efect va avea redeschiderea pieței de derivate asupra prețurilor criptomonedelor.

CryptoZZ