Luna decembrie se anunță una foarte aventuroasă pntru piața criptomonedelor. Deși taurii Bitcoin încearcă să forțeze pragul de 20.000$, în cursul zilei de ieri au demonstrat că nu au încă suficientă putere. Ca atare, pretul Bitcoin a suferit o corecție de peste 1500$, iar fluctuațiile sunt de așteptat să continuie.

În ce privește Ethereum, mult așteptatul beacon chain ETH 2.0 a fost lansat pe mainnet în prima zi a lunii. În ciuda acestui fapt, prețul ETH nu a evoluat prea optimist, înregistrând o scădere bruscă de 11%.

TradingView – Aliatul tau in trading!

De altfel, majoritatea criptomonedelor arată similar în ultimele 24 de ore. Dacă luna noiembrie s-a încheiat cu valori ridicate, 1 decembrie a adus o corecție subită. Volatilitatea mare nu este un fenomen neobișnuit pentru piața cripto, dar este foarte vizibilă prin comparație cu evoluția relativ calmă din ultimele luni.

Pragul psihologic de 20.000$

Analiștii sunt de părere că pragul psihologic de 20.000$ pentru Bitcoin este de vină pentru fluctuațiile rapide. BTC a generat multă atenție și activitate susținută de tranzacționare. Faptul că jucători de dimensiuni mari activează pe piață face ca impactul acțiunilor lor să fie ușor de observat și să genereze valuri. De exemplu, corecția de preț de ieri a provocat lichidări de peste 370 de milioane de dolari în futures Bitcoin în mai puțin de o oră.

Indicatorii tehnici precum MCAD semnalează că Bitcoin este la un nivel similar cu 2017, ceea ce poate fi un semnal că urmează o corecție de preț semnificativă. Pe de altă parte, criptomoneda este din ce în ce mai menționată de presa mainstream, îar instituțiile și fondurile speculative absorb în liniște cât de mult pot.

Ca atare, este de așteptat ca luna decembrie să fie interesantă, cu multe hopuri în drumul spre ATH.