Predicția Bitcoin pentru acest an. Există multe opinii care se vehiculează pe piața cripto cu privire la posibilitățile de evoluție a prețului Bitcoin și vom rezuma în continuare cele mai importante predicții din ultimele luni.

NICHOLAS COLAS: BITCOIN ‘A FOST O BULĂ CU SIGURANȚĂ’

Nicholas Colas este co-fondatorul companiei DataTrek Research și a declarat că Bitcoin ”a fost o bulă bazată pe lansarea contractelor futures din decembrie 2017, care a generat foarte mult entuziasm public”. În opinia sa, interesul pentru criptomonede este în scădere în conformitate cu trendurile de căutare pe Google. Sfatul său pentru investitori este să aibă grijă, deoarece interesul scăzut va ”ucide” posibilitatea unor investiții de bani pe piață.

Ceea ce Colas nu a menționat este că tehnologia din spatele Bitcoin devine din ce în ce mai populară.

RAN NEU-NER: ‘ACUM ESTE MOMENTUL SĂ CUMPERI’

Ran Neu-Ner este gazda emisiunii ”Crypto Trader” de pe postul de televiziune CNBC din Africa și un investitor în criptomonede important.

În conformitate cu declarațiile acestuia, au fost create 27.000 de start-up-uri blockchain în 2017, iar acest număr a fost deja depășit în prima jumătate a lui 2018, ceea ce semnalează că interesul pentru domeniu este în creștere.

La sfârșitul lui iunie, însă, Neu-Ner a afirmat că piața va scădea în perioada următoare:

”În momentul acesta eu pariez să piața va avea un trend descendent și va ajunge la aproximativ 5350$ în următoarele două săptămâni”.

Neu-Ner afirmă că acum este momentul cel mai bun pentru a cumpăra pentru cei care cred în Bitcoin și tehnologia blockchain.

MOHAMED EL-ERIAN: BITCOIN SE CUMPĂRĂ SUB 5000$

Consilierul economic al Allianz, Mohamed El-Erian, este de părere că piața cripto are nevoie de o bază consolidată de susținători ”care cred cu adevărat în Bitcoin”, în special acum că prețurile scad. În opinia sa, ascensiunea din 2017 s-a datorat unui număr mare de investitori care au intrat pe piață, alăturându-se cripto-entuziaștilor existenți.

Predicția Bitcoin pentru pentru perioada urmatoare – dacă valoarea Bitcoin scade sub 5000$ este momentul să cumperi. De asemenea, El-Erian crede că există posibilitatea unui viitor în care monedele digitale sunt puternice, însă asta presupune și o implicare majoră a guvernelor pe piață.

ARTHUR HAYES: BITCOIN POATE AJUNGE LA 50.000$ ÎN ACEST AN

Predicția Bitcoin pentru acest an. Co-fondator și director al platformei BitMEX, Arthur Hayes consideră că a piața a juns deja la un nivel stabil. Scăderea prețurilor generează volatilitate scăzută, ceea ce este o problemă deoarece volatilitatea mare este cea care oferă șansele un avans semnificativ al prețurilor:

”Ne dorim cât mai multă volatilitate pentru a crește șansele ca Bitcoin să ajungă la 50.000$, 100.000$, 1 milion de dolari, oricare ar fi valoarea maximă la care poate ajunge”.

Hayes consideră de asemenea că variațiile de preț au loc mult mai repede datorită implicării majore a investitorilor de pe piață. În opinia sa, principalul factor care va determina creșterea Bitcoin la 20.000$ sau chiar la 50.000$ vor fi deciziile de reglementare pozitive, precum aprobarea de către SEC a unui ETF.

BRIAN KELLY: ETHEREUM E UN PARIU MAI BUN

Brain Kelly, fondatorul și directorul companiei BKCM LLC, specializată în tranzacționarea de criptomonede, este de părere că Bitcoin nu este singura oportunitate de investiție pe termen lung. În luna iunie, el a declarat că în ultima perioadă, Ethereum a evoluat mai bine în termeni de valoare, inclusiv când Bitcoin qa ajuns la niveluri minime:

”Dacă luăm în calcul valoarea relativă, Ethereum a avut o performanță mai bună decât Bitcoin. Așa că, dacă m-aș interesa de o investiție pe termen lung, sunt de părere că Ethereum e un pariu mai bun”.

TOM LEE: ‘ÎNCĂ SUSȚINEM CĂ BITCOIN VA AJUNGE LA 25.000$’ IN 2018

La începutul anului, Tom Lee a declarat că până la sfârșitul lui 2018, Bitcoin va ajunge la 25.000$, iar mai târziu a subliniat că este o opțiune de stocare de valori pe termen lung foarte bună.

Acum câteva zile, managerul Fundstrat a reiterat opinia cu privire la evoluția Bitcoin, argumentând cu creșterea dificultății în minarea criptomonedei:

”Aplicând formula de calcul al valorii medii de 2.5 costul de minare, valoarea sa va depăși 20.000$, mai ales că va costa 9000$ să minezi un Bitcoin. Însă suntem de părere că are potențialul de a ajunge la 25.000$”.

Asadar Tom Lee isi mentine predicția Bitcoin pentru aces an.