Autorul bestseller-ului ”Tată bogat, tată sărac”, Robert Kiyosaki, este pesimist cu privire la viitorul economiei. El a recomandat investitorilor să se pregătească de o criză prin investirea în aur, argint și Bitcoin. De asemenea, a făcut și prima sa predicție legată de Bitcoin:

”ECONOMIA moare. FED e incompetent. Următorul BAILOUT de miliarde va fi pentru sistemul de pensii. Pierd SPERANȚA. Am cumpărat mai mult aur, argint și Bitcoin. Aurul e 1700 $. Prevăd că va fi 3000$ într-un an. Argintul e 17$. Prevăd că va ajunge la 40$ în 5 ani. Bitcoin e 9800 $. Prevăd că va ajunge la 75.000$ în 3 ani. Rugați-vă să fie bine, dar pregătiți-vă să fie rău”,

a declarat Kiyosaki pe Twitter.

Referirea la Fed a fost declanșată de declarațiile președintelui Federal Reserve, Jerome Powell. Într-un interviu acordat duminică, acesta a susținut:

„Vestea bună este că avem politici care pot reduce la minimum efectele pandemiei. Facem asta prin ajutarea persoanelor și a companiilor să se ferească de insolvență pentru trei sau șase luni, în timp ce autoritățile medicale fac tot ce pot face. Putem cumpăra timp cu asta. Și deci cred că acest tip de sprijin este necesar în această perioadă”,

a susținut Powell.

Mulți analiști, printre care și Kiyosaki, sunt însă de părere că emiterea nelimitată de bani nu va face decât să accentueze problemele prin declanțarea inflației. În prezent, o mare parte din economia americană este dependentă de ajutorul guvernamental, ceea ce reprezintă o problemă majoră.

Bitcoin fluctuează între 9500 și 9900$ în timp ce bursele cresc

Bursele americane au înregistrat ieri o creștere ușoară după ce președintele Federal Reserve a asigurat că măsurile de stimuare a economiei vor continua. Între timp, Bitcoin s-a tranzacționat în intervalul 9500-9900$.

Analiștii cripto sunt de părere că evoluția pretului BTC este normala având în vedere că tocmai a trecut prin halving. Majoritatea sunt optimiști în legătură cu depășirea pragului psihologic de 10.000$ în perioada următoare. O predicție legată de Bitcoin este, in prima faza, depasirea pragului de 10.500$:

„Bitcoin a evoluat bine de la sfârșitul lunii aprilie, chiar înainte de halving, așa că nu te poți aștepta să continuie să crească fără o acțiune laterală adecvată. Cred că, dacă Bitcoin poate obține o închidere zilnică sau săptămânală de peste 10.500 de dolari, ar fi un semnal foarte pozitiv”,

a declarat traderul Josh Rager, fondatorul Blackroots.

CryptoZZ