Politicienii din întreaga lume au anunțat stimulente financiare masive în încercarea de a evita o recesiune economică. În Statele Unite, Senatul a aprobat un pachet de stimulare de 2 trilioane de dolari la sfârșitul lunii martie. De asemenea, Camera Reprezentanților a acceptat o nouă propunere pentru încă 3 trilioane de dolari care să sprijine economia. SUA se confruntă cu o rată a șomajului de aproape 15 %, iar banii sunt de așteptat să ajute firmele.

Ce sunt monedele stabile – StableCoins?

Toți acești bani nou intrați în economie ar trebui să ajute la creșterea prețurilor activelor. Din păcate, majoritatea americanilor nu dețin active, astfel încât singurul rezultat va fi o slăbire a puterii de cumpărare.

Beni Hakak, CEO al LiquidApps, vede o oportunitate pentru Bitcoin (BTC) de a se stabili ca depozit de valoare:

“Criza financiară a COVID este prima criză cu care Bitcoin se confruntă ca o clasă de active și, deși unii se așteptau să funcționeze similar cu aurul, a dus la o scădere accentuată a prețului Bitcoin. Pe măsură ce economia mondială a început să repornescă, Bitcoin și-a revenit destul de bine, depășind S&P. Având în vedere că Bitcoin a trecut recent și prin halving, ceea ce istoric a provocat o creștere a prețului, va fi interesant de văzut dacă Bitcoin poate obține acceptarea ca acoperire împotriva inflației și ca depozit de valoare”.

Bitcoin este disponibil într-o cantitate fixă demonstrabilă

Injectarea de bani noi în economie are ca efect o creștere a inflație, o problemă cu care Bitcoin nu se confruntă. Faptul că Bitcoin este disponibil într-o cantitate fixă demonstrabilă este un avantaj ce atrage investitoriil și utilizatorii obișnuiți care sunt îngrijorați de tipărirea de bani.

Avi Rosten de la CryptoCompare a adăugat că acesta este momentul optim pentru Bitcoin pentru a-și demonstra valoarea:

“Vedem un interes crescut datorită entuziasmului provocat de halvingul Bitcoin, precum și a volumelor record de tranzacții spot. Evaluarea activității exchange-urilor din aprilie a constatat că 30 aprilie a înregistrat cel de-al doilea cel mai mare volum din istoria criptomonedelor”.

Bitcoin vs Ethereum – Asemanari si deosebiri intre cele mai populare active digitale!

Mati Greenspan, analist și fondatorul Quantum Economics, consideră că măsurile de stimulare pe scară largă vor scoate în evidență valoarea Bitcoin:

„Bitcoin acționează ca o acoperire împotriva inflației precum aurul și argintul”.

CryptoZZ