Prețul bitcoin face mișcări în interiorul structurii triunghiulare de consolidare, dar pare să aibă probleme în a  sparge următoarea rezistență.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin este încă blocat în consolidare. Face mutări în interiorul triunghiului simetric vizibil pe graficul pe o oră.
  • Dacă ne uităm mai în ansamblu putem vedea că prețul a format înainte de asta o formațiune de triunghi apoi a spart rezistența.
  • Cu toate acestea, indicatorii tehncii arată că prețul bitcoin are probleme în a repeta performanța taurilor.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află sub SMA200. Cea mai fragilă rezistență este cea inferioară. Mișcările medii par să oscileze. Prețul se mișcă într-o gamă restrânsă. Aceste condiții ar putea să se simtă pe piață înainte ca o intersectare mai convingătoare să se întâmple. O străpungere în zona superioară față de triunghi ar putea să ducă prețul înapoi la înălțimile de 800$, în timp ce o străpungere ar putea să îl împingă către zona de interes de 750$.

De notat este că minimele acțiunilor de preț bitcoin sunt încă deasupra liniei de trend ascendent pe termen lung, deși valorile minime recente arată o creștere a presiunii de vânzare.

Stocastica arată condiții de supracumpărare. O lichidare ar putea să aibă deci loc în momentul în care oscilatorul începe să scadă.

Între timp, cifra RSI este în continuare în creștere, ceea ce arată că încă avem un momentum al taurilor, poate suficient pentru un ricoșeu către rezistența triunghiului, la 780$. Odată ce oscilatorul ajunge în regiunea de supracumpărare pentru a indica o epuizare a presiunii de cumpărare, vânzătorii ar putea să profite.

Evenimentele pieței

Traderii par să se pregătească pentru declarația FOMC de săptămâna aceasta. Declarația ar putea să dea tonul acțiunilor dolarului față de prețul bitcoin. O creștere a ratei pe dobândă este foarte posibilă, deci observatorii pieței vor fi mai interesați să afle când ar putea să aibă loc următoarea compresie. Previziunile economice la zi și proiecțiile pentru creșterea ratelor pe dobândă ar putea să fie o forță importantă care să stabilească poziția dolarului față de bitcoin pentru această săptămână.

În afară de asta, datele din China, în special cele legate de producția industrială, investițiile fixe în active și cifrele vânzărilor în retail ar putea să descurajeze câștigurile de preț pentru bitcoin, în timp ce niște cifre mai slabe ar putea să pună pe roți specula și să încurajeze traderii chinezi să caute profituri mai mari în bitcoin.

Sursa Sarah Jenn via NewsBTC