Urșii și taurii se luptă încă pentru a controla prețul bitcoin. Deocamdată prețul se află într-o consolidare, iar o străpungere din această arie ar putea să confirme care dintre tabere va câștiga.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin a format înălțimi mai joase și valori minime mai înalte, creând un triunghi simetric pe graficul pe 4 ore.
  • Prețul testează deocamdată rezistența triunghiului și așteaptă un momentum al taurilor mai bun pentru a declanșa o străpungere a rezistenței.
  • Indicatorii tehnici dau semnale mixte în acest moment, dar o străpungere ar putea să ofere o direcție pe termen lung.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află deasupra SMA200, deci cea mai fragilă rezistență este cea superioară. Cu alte cuvinte, o străpungere a rezistenței ar putea să fie mai probabilă decât una a pragului inferior. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci prețul bitcoin ar putea să urce către înălțimea triunghiului, la 765$ sau mai sus.

Pe de altă parte, o străpungere a pragului ar putea să ducă prețul spre baza triunghiului, la 670$. SMA100 se menține ca rezisență dinamică deocamdată și ar putea să continue să păstreze prețul sub control, din moment ce coincide cu vârful triunghiului.

De asemenea, stocastica este în creștere ceea ce arată că în continuare este prezentă presiunea taurilor, dar oscilatorul se apropie de zona de supracumpărare, ceea ce indică faptul că urcarea este deja epuizată.

Odată ce începe să scadă, urșii ar putea să se întoarcă în joc și să preseze o mutare către baza triunghiului sau către o străpungere. Între timp, cifra RSI își face loc în sus, deci mai e loc de creștere.

Evenimentele pieței

Dolarul american a crescut față de celelalte monede în ultimele zile. A fost ținut la suprafață de optimismul de după alegeri și de așteptările creșterii dobânzilor la rate din partea FOMC. Cu toate acestea, ralierea a fost stopată săptămâna aceasta. Faptul că Greenback a atins probabil vârful și ar putea să scadă ar putea fi o cauză.

Avem o serie de cataliști de top din partea economiei americane săptămâna asta. Acești cataliști ar putea oferi indicii despre felul în care autoritățile vor înăspri politica monetară până la finele anului. În afară de asta, evaluările directoarei Yellen pentru economie și pentru efectele alegerilor ar putea să aibă impact asupra felului în care se raportează dolarul la celelalte monede, inclusiv la bitcoin.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC