Prețul bitcoin pare să fi epuizat căderea și ar putea să caute să urce din nou.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

– Până acum prețul s-a tranzacționat în interiorul unui triunghi descendent vizibil pe graficul pe o oră. Taurii par însă să ducă mai departe lupta.

– Prețul începe să străpungă trendul descendent, semnalizând că ar putea să urmeze un trend ascendent.

– Presiune puternică din partea taurilor ar putea să împingă prețul dincolo de punctele de inflexiune dinamică și către înălțimile din ianuarie.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află încă deasupra SMA200. Așadar, rezistența cea mai fragilă ar fi cea inferioară. Cu toate acestesa, prețul bitcoin a trecut deja de punctul de inflexiune dinamic creat de SMA100 și urmează să testeze SMA200. O străpungere peste această zonă ar putea să fie un semnal de reversie, mai ales dacă este urmat de o intersecție în zona superioară a celor două mișcări medii.

Stocastica este și ea în creștere, dar se încheie în zona de supracumpărare, ceea ce sugerează că presiunea de cumpărare ar putea să se mai dilueze.

RSI crește, deci prețul bitcoin ar putea să îi urmeze. Taurii ar avea nevoie de o pauză în care să îi lase pe vânzători să preia controlul. În acest caz, prețul bitcoin ar putea să se retragă către canalul de rezistență pentru o nouă testare rapidă, sau să își continue căderea către suportul de 600$.

Evenimentele pieței

Nesiguranța geopolitică pare să se întoarcă pe piețe săptămâna asta. Traderii încă își revin după prima conferință de presă a lui Donald Trump și își rod unghiile înainte de evenimentele de risc din săptămâna asta. Printre evenimentele de risc se numără și discursul prim-ministrului Theresa May despre negocierile Brexit, care ar putea să sugereze faptu că sunt dispuși să renunțe la accesul la piața unică.

Alte șocuri pe piața globală ar putea să îi încurajeze pe investitori să își mute fondurile către bitcoin și să se distanțeze de securitățile tradiționale.

În China, guvernul pare în continuare să investigheze activitățile bitcoin din țară și să intervină în investițiile bitcoin, care I-ar ajuta pe cetățeni să se protejeze de devalorizarea monedei naționale. Deocamdată însă nu am văzut indicii clare cum că ar apărea restricții mai stricte. Deocamdată traderii pot să stea liniștiți.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC