Prețul bitcoin este blocat în consolidare. Există posibilitatea să vedem o străpungere cauzată de cataliști de top de pe piață.

– Prețul bitcoin merge încă pe laterală. Traderii așteaptă să primească indicii de pe piață după lichidare.

– Prețul pare să crească ușor pe graficul pe termen scurt, ceea ce arată intenția taurilor de a controla pierderile.

– Indicatorii tehnici pe graficul pe 15 minute sugerează că sunt posibile creșteri de preț.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 a trecut deasupra SMA200 pe graficul pe 15 minute. Asta indică presiune de creștere pe termen scurt. SMA100 s-a menținut ca suport dinamic în ultima vreme. Distanța dintre cele două mișcări medii crește, ceea ce arată un momentum al taurilor mai puternic.

În acest caz, prețul bitcoin ar putea să facă o străpungere superioară din consolidare și să atace o creștere pe termen mai lung către următorul plafon.

Pe graficul pe o oră, prețul a străpuns deja deasupra formațiunii de canal ascendent.

Între timp, stocastica crește, deci prețul bitcoin ar putea să-i urmeze. Oscilatorul se apropie deja de supravânzare, deci s-ar putea ca cei care cumpără să trebuiască să își programeze profiturile și să ia o pauză. În acest caz, am putea vedea o testare a suportului SMA200, în jur de 820.

Evenimentele pieței

Traderii par să se calmeze după scăderea abruptă de preț. Guvernul chinez nu a introdus încă nici o restricție nouă în tranzacțiile de criptomonedă. Cu toate acestea, investitorii nu și-au făcut poziții de lung înainte de evenimentele de risc din săptămâna asta.

Printre acestea se numără discursul prim-ministrului britanic Theresa May, care ar putea să determine cum abordează guvernul negocierile Brexit. Dacă vom avea indicii că urmează și mai multă incertitudine și o posibilă încetinire în regiunea europeană, atunci am putea vedea o mutare a fondurilor de pe piețele tradiționale către criptomonedă.

Alt eveniment de risc este inaugurarea lui Trump pe 20 ianuarie, care ar putea să declanșeze încasarea profiturilor în rândul traderilor americani înainte de sfârșitul săptămânii. Și acest lucru s-ar putea dovedi pozitiv pentru prețul bitcoin, în funcție de fluxul de dolari.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC