Prețul bitcoin se retrage după ce a atins maxima anului, dar taurii ar putea să fie fie pregătiți pentru a împinge din nou prețul mai sus după această retragere.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin a atins maximele anului în jur de 780$ și s-a declanșat încasarea profiturilor, așa cum preziceam într-un articol precedent.
  • Prețul face acum o retragere după ralierea recentă și ar putea să întâlnească mai mulți tauri care așteaptă următoarea arie de interes.
  • Indicatorii tehnici confirmă că trendul ascendent ar putea să se continue odată ce corecția se încheie.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 a depășit SMA200, ceea ce indică faptul că rezistența mai fragilă este cea superioară. Distanța dintre mișcările medii se lărgește, ceea ce înseamnă că presiunea taurilor devine mai puternică și că prețul ar putea să reviziteze înălțimile recente mai devreme sau mai târziu.

Stocastica crește față de zona de supravânzare, ceea ce de asemenea indică faptul că încasarea profiturilor s-ar putea încheia și că cumpărătorii ar putea să se întoarcă în joc. Cifra RSI începe să atingă un plafon. Cu toate acestea, o retragere mai largă către rezistența străpunsă, în jur de 720-730$ ar putea să fie întâmpinată de și mai mulți tauri care își așteaptă comenzile pe lung.

Evenimentele pieței

Discursul lui Yellen de la Comitetul Economic a confirmat că ar urma o creștere a ratelor pe dobândă în luna decembrie. Acest lucru a făcut dolarul american să crească pe toată linia. Cu toate acestea, piața era deja destul de emoțională și pregătită demult pentru această acțiune din partea autorităților, așadar este posibil ca dolarul să nu crească foarte mult.

Acestea fiind spuse, o revenire a riscului pe piață ar putea să favorizeze din nou prețul bitcoin. Traderii programează profituri pentru pozițiile de lung în dolarul american spre sfârșitul anului. În declarația sa, Yellen a avertizat că un stimul financiar mărit ar putea să ducă la riscul supraîncălzirii economiei americane, în special pentru că ne apropiem de limita angajărilor. Totuși, aceasta a adăugat că autoritățile vor face ajustările necesare.

Datele din partea economiei americane au fost în mare parte mai puternice decât cele așteptate. Următorul eveniment riscant este raportul NFP din partea americanilor.

În ceea ce privește moneda bitcoin, interesul din partea chinezilor într-o perioadă în care moneda lor națională se devalorizează a ținut criptomoneda pe linia de plutire.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC