Prețul bitcoin se retrage după trendul ascendent, oferind taurilor o ocazie să intre pe tranzacții la lung, la un nivel de intrare mai ieftin.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin s-a retras după ce a testat maximele anului. Acest lucru a permis corecția despre care vorbeam într-una din analizele trecute.
  • Un canal ascendent poate fi observat pe graficul pe 4 ore, iar prețul se apropie de pragul inferior.
  • Indicatoriii tehnici arată că urcarea mai degrabă va continua decât să se întoarcă.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află deasupra SMA200 pe graficul pe 4 ore, ceea ce confirmă că cea mai fragilă rezistență este cea superioară. Distanța dintre mișcările medii s-a menținut mai mult sau mai puțin, reflectând un momentum al taurilor consecvent.

Sma100 se aliniază cu canalul de supor t în jur de 720$ iar deocamdată se menține ca punct de inflexiune dinamic. SMA200 se află ușor sub canalul de suport și ar putea să reprezinte o linie orientativă pentru o corecție pe termen scurt. În definitiv, nivelul de 720$ se aliniază cu fosta zonă de rezistență.

Stocastica scade, ceea ce înseamnă că încă avem o perioadă de corecție. Cu toate acesta, oscilatorul face o intersecție superioară și pare să crească, indicând prezența taurilor în această zonă. Cifra RSI scade, deci și prețul bitcoin ar putea să îi calce pe urme.

Evenimentele pieței

Forța dolarului a crescut după discursul directoarei federale Yellen, care a confirmat că o creștere a ratelor pe dobândă ar putea să fie aplicată în luna decembrie. Aceste remărci optimiste au fost subliniate de oficialitățile federale care au ținut vineri discursuri. În afară de asta, încasarea profiturilor la cifre record la finalul săptămânii au avut efect asupra prețului bitcoin.

Săptămâna asta va fi una prescurtată, datorită sărbătorii de Ziua Recunoștinței la americani. Acest lucru presupune o încasare a profiturilor sau o reversie pe la mijlocul săptămânii, mai ales dacă apar schimbări majore în emoționalitatea pieței. Deocamdată, guvernul chinez devalorizează yuanul, ceea ce ar putea să încurajeze mai mulți investitori să se îndrepte către bitcoin, ținând prețul bitcoin pe val în următoarele zile.

Din partea economiei americane nu avem decât stenogramele FOMC săptămâna aceasta, dar, ca de obicei, orice cifre care se leagă de administrația Trump ar putea să aibă un impact important asupra acțiunilor dolarului față de bitcoin.


Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC