Prețul bitcoin dă semnale de o nouă cădere către linia de suport a trendului ascendent. Asta înseamnă că cei care vor să intre pe piață au acum parte de un moment bun în care să profite de ocazie.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin a făcut o raliere puternică după ricoșeul față de linia de suport ascendent, așa cum spuneam într-un articol precedent.
  • Zona de 740$ se menține ca rezistență, ceea ce ar putea să activeze altă posibilă corecție către linia de suport a trendului ascendent.
  • Indicatorii tehnici sugerează că trendul ascendent ar putea continua, dar că urmează și o încasare a profiturilor.
prețul bitcoin
Grafic – SimplexFX

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află deasupra SMA200, deci cea mai fragilă rezistență este în conitnuare ce asuperioară. Asta înseamnă că la un moment dat ralierea se va încheia. Pe lângă asta, SMA 100 coincide cu linia de trend ascendent la 720. S-ar putea ca acest lucru să păstreze eventualele pierderi sub control. O corecție mai mare ar putea să țină până la suportul dinamic al SMA200, care servește ca ultimă linie de apărare pentru tauri.

Stocastica scade însă, ceea ce indică faptul că vânzătorii preiau controlul pieței de aici înainte. Cumpărătorii au deci parte de o pauză. În acest caz, presiunea urșilor ar putea să facă jocurile și să prevină o creștere a prețului bitcoin până în momentul în care vor interveni mai mulți tauri pe piață.

Dacă presiunea de creștere este suficient de mare, taurii ar putea să facă presiuni pentru o străpungere sub nivelul de suport din apropiere, către următorul posibil prag, la 660$. Totuși, ar fi nevoie de cataliști puternici pentru acest lucru.

Evenimentele pieței

Dolarul american nu are o perioadă foarte bună, comparativ cu mare parte dintre monede. Sunt programate destul de multe evenimente de risc în următoarea perioadă. Printre acestea se numără declarațiile FOMC, raportul NFP și alegerile prezidențiale. Toate acestea au capacitatea să facă dolarul să scadă simțitor în caz de rezultate negative.

Nu se așteptă schimbări de politici monetare concrete din partea FOMC săptămâna asta. Autoritățile vor avea în continuare, cel mai probabil, o atitudine optimistă, dar își vor păstra muniția până în luna decembrie. Între timp, șansele pentru o compresie monetară în decembrie depind în continuare de rezultatele NFP. Niște cifre dezamăgitoare ar putea să scadă șansele unei compresii monetare, așadar ar putea să avantajeze prețul bitcoinului față de dolar.

În ultimul rând, faptul că Hillary Clinton își pierde treptat-treptat avantajele în sondajele de opinie are impact asupra piețelor financiare americane, în favoarea prețului bitcoin. După anunțul oficial s-ar putea să vedem însă schimbări mai mari.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC