Prețul bitcoin și-a găsit suportul la baza canalului ascendent vizibil pe graficul pe 4 ore, dar presiunea de cumpărare pare să fi slăbit.

Analiza tehnică pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin s-a oprit din căderea abruptă de ieri, întorcându-se la canalul ascendent de suport ilustrat în analiza precedentă.
  • Cumpărătorii par să se întoarcă în joc în acest moment, încercând altă urcare către rezistență, la 780$.
  • Indicatorii tehnici dau semnale mixte deocamdată, deci o străpungere a suportului este încă posibilă.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află deasupra SMA200, deci calea celei mai fragile rezistențe este cea superioară. Mișcările medii pe termen scurt se aliniază cu baza canalului. Așadar, pragul inferior este mai bine întărit, dar o scădere mai mare la suportul dinamic creat de SMA200 este încă posibilă.

Stocastica este în creștere, deci prețul bitcoin ar putea să îi urmeze, făcând o nouă încercare de străpungere peste 780$ și creând unele noi aproape de 800$. Cu toate acestea, cifra RSI este în scădere, ceea ce arată că momentumul urșilor este încă în joc. Acest lucru ar putea să ducă la o nouă testare a canalului de suport, în funcție de cât de puternic intră pe piață vânzătorii. O străpungere sub SMA200 ar putea să ducă la o cădere către următoarea zonă de interes, la 650$.

Evenimentele pieței

Atât bitcoinul cât și dolarul american au parte de presiuni de creștere în acest moment. Bitcoinul este susținut de influxul chinez, datorat eforturilor guvernului de a slăbi yuanul. Dolarul urcă datorită faptului că sunt șanse mai mari pentru o creștere a dobânzii la rate în luna decembrie.

Stenogramele FOMC urmează să fie lansate săptămâna aceasta, ceea ce ar trebui să le reamintească traderilor că dolarul va avea parte de cerere mai puternică în următoarele săptămâni. Asta ar da urșilor suficientă energie să ducă cuplul BTC-dolar în joc. Totuși, activitățile investitorilor chinezi împotriva activelor denominate în yuan ar putea să fie suficiente să păstreze prețul bitcoin pe linia de plutire.

Acțiunile de preț restrânse ar putea să se facă observate în zilele viitoare, pe măsură ce acești factori lovesc piața. Ne putem aștepta miercuri la o creștere a volatilității, când traderii americani își iau vacanță de Ziua Recunoștinței. Încasarea profiturilor ar putea să ducă la scăderea prețului bitcoin, dar acest lucru ar putea să atragă mai mulți cumpărători, la un nivel mai bun de intrare.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC