Prețul bitcoin are parte de o perioadă de consolidare în interiorul formațiunii triunghiulare, pregătindu-se probabil pentru o străpungere puternică

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin a format înălțimi mai joase și valori minime mai înalte, creând o structură de triunghi simetric vizibilă pe graficul pe termen scurt.
  • Prețul testează în acest moment suportul și ar putea să aibă parte de un ricoșeu înapoi la rezistență.
  • Indicatorii tehnici dau semnale mixte, deși o străpungere inferioară pare posibilă.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 tocmai a trecut sub SMA200, deci rezistența mai fragilă ar fi cea inferioară. Cu alte cuvinte, o scădere sub pragul de suport este mai probabilă decât o creștere care să străpungă rezistența. Momentumul taurilor este mai slab în acest moment.

Stocastica este în creștere, ceea ce arată că prețul este controlat de cumpărători. Este posibilă o altă testare a rezistenței triunghiului, în jur de 760-765$. Odată ce oscilatorul ajunge în zona de supracumpărare și scade, presiunea de vânzare s-ar putea întoarce în forță, sub 750$.

Valoarea RSI este medie și nu oferă indicii direcționale. Se pare însă că ar urma să scadă, deci urșii încă pun presiune pe piață.

Evenimentele pieței

Prețul bitcoin a fost pe val în ultima vreme, datorită influxului de activitate din partea investitorilor chinezi, care caută să se protejeze de devalorizarea yuanului. Guvernul chinez a stabilit o zonă de trading mai joasă pentru a deprecia moneda națională și a-I menține avantajul la tranzacționare, erodând astfel profiturile din investițiile chineze.

Dolarul american duce o luptă interesantă cu prețul bitcoin, mai ales pentru că autoritățile federale se apropie de decizia din decembrie de a crește ratele pe dobândă. Se așteaptă o creștere de 0,25%, așa cum confirmă și stenogramele FOMC și declarațiile directoarei federale Yellen.

Stenogramele FOMC au scos la iveală faptul că autoritățile cred că o creștere a ratelor este o soluție bună și că ar preveni supraîncălzirea economiei. SUA se apropie de o rată maximă a angajărilor și se pare că urmează o creștere a stimulilor fiscali din partea administrației Trump.

Încasarea profiturilor înainte de Ziua Recunoștinței a avut impact asupra prețului bitcoin, dar lichiditățile mai mici în acest weekend prelungit ar putea să pregătească o perioadă volatilă.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC