Prețul bitcoin testează canalul de suport ascendent vizibil pe graficul pe 4 ore. Terenul este pregătit pentru o nouă raliere.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin este în creștere pe graficul pe 4 ore. Deocamdată face mișcări în interiorul canalului ascendent despre care vorbeam ieri. .
  • Prețul a crescut până la canalul de suport, în jur de 740-745$, după ce a testat maximele anului.
  • Sunt câteva puncte de inflexiune la această zonă de suport. Ne așteptăm deci să urmeze un ricoșeu, iar indicatorii tehnici sugerează că urmează să se întoarcă pe piață cumpărătorii.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află deasupra SMA200. Așadar este mai probabil ca prețul să crească și să străpungă rezistența. Pe lângă asta, SMA100 se aliniază cu suportul canalului, ceea ce face pragul inferior și mai puternic.

Stocastica este deja în zona de supracumpărare și începe și ea să crească, ceea ce presupune o întoarcere a presiunii taurilor. Între timp, cifra RSI scade pentru a arăta că momentumul urșilor s-a mai diluat. Acest lucru ar fi suficient ca să împingă prețul bitcoin către o testare a suportului dinamic SMA200, la o corecție mai mare.

Presiunea de vânzare mai puternică ar putea să declanșeze însă o străpungere a pragului de suprot și o mișcare către următoarea zonă de interes, la 680-700$. Ar fi nevoie de un catalist mare pe piață pentru a declanșa o astfel de scădere, fie venită de pe piața americană, chineză sau din industria bitcoin.

Evenimentele pieței

Un alt factor care menține prețul bitcoin pe linia de plutire în perioada asta este interesul crescut venit din India. Avem aici o altă piață cu potențial foarte mare. Se pare că autoritățile monetare caută să restricționeze tranzacționarea de aur și rupii. Drept urmare, investitorii caută să facă alt tip de investiții, iar criptomoneda oferă avantaje tentante.

Acest lucru a subliniat un interes reînnoit din partea investitorilor chinezi, care caută să se protejeze de deprecierea yuanului de către guvern. Între timp, dolarul american continuă să mizeze pe creșterea ratelor pe dobândă. O creștere a interesului pieței față de bitcoin ar putea să conteze mai mult în raport cu aceste speculații și să permită criptomonedei să mențină câștigurile recente.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC