Prețul bitcoin ar putea să facă o corecție față de ralierea recentă, apoi să își continue urcarea. Taurii așteaptă o zonă de interes pentru a intra în joc.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin a străpuns recent zona de interes, în jur de 642$, apoi a făcut o raliere la zona de 675$.
  • De aici încolo, prețul s-a retras și dă semne de o posibilă retragere către rezistența străpunsă.
  • Indicatorii tehnici arată că la un moment dat urcarea va continua.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 tocmai s-a intersectat cu SMA200 în zona superioară, deci rezistența este mai ușor de spart decât suportul. Aceste mișcări medii coincid cu zona de interes, al 640-645$, adăugând forță pragului inferior.

Stocastica este în creștere, deci cumpărătorii controlează acțiunile de preț bitcoin. Dacă prețul ricoșează față de zonele de suport din apropiere, ar putea să se reîntoarcă către înălțimile precedente.

Pe de altă parte, o mișcare sub zona de interes și mișcările medii ar ptuea să semnaleze faptul că urșii câștigă tracțiune și că ar putea să urmeze o lichidare, posibil până la următorul plafon, la 625$.

Evenimentele pieței

Așa cum am menționat într-un articol precedent, volatilitatea este mai accentuată către finalul săptămânii și prinde control la ralierea de duminică. Rapoarte cum că economia britanică adună resurse să creeze securitatea cibernetică pentru rețeaua bitcoin au crescut valoarea criptomonedei. Această mișcare ar fi benefică atât pentru companii cât și pentru consumatorii care folosesc bitcoin.

Mergând mai departe, în SUA nu sunt cataliști importanți pentru dolar, în afară poate de cifrele produsului intern brut, care urmează să fie publicate spre finalul săptămânii. O cifră de creștere mai mare ar putea să susțină ideea de compresie monetară pentru lunile noiembrie sau decembrie, ceea ce ar permite dolarului să reevalueze dominanța față de bitcoin. Pe de altă parte, o încetinire a creșterii PIB-ului ar putea continua să favorizeze creșterea criptomonede față de dolar pe termen scurt.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC