Prețul bitcoin se stabilizează în interiorul unui triunghi descendent pe care ar putea să îl străpungă în curând.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

– Prețul bitcoin a format înălțimi mai joase pe graficul pe o oră și și-a regăsit suportul în jurul prețului de 900$.

– Acest lucru a dus la crearea unui triunghi de consolidare descendent mai mic, care se vede pe graficul pe termen scurt.

Direcția în care prețul face acum străpungerea ar putea să dea tonul pentru trendul pe termen lung al prețului bitcoin.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află deasupra SMA200. Așadar calea celei mai fragile rezistențe este cea superioară. Asta sugerează că ar fi mai probabilă o spargere a rezistenței superioare decât o scădere. În acest caz, prețul bitcoin ar putea să meargă până la 955-960$. SMA200 se menține ca suport dinamic și se aliniază cu baza triunghiului.

Stocastica este în creștere. Asta sugerează că taurii încearcă să preia controlul prețului și susține ideea că ar urma o străpungere a plafonului.

RSI-ul merge pe laterală și nu oferă indicii direcționale, deci consolidarea ar putea să continue. O străpungere a pragului de jos ar urma să ducă prețul bitcoin la 850$ sau mai jos.

Evenimentele pieței

Investitorii încă se resimt după inaugurarea președintelui Trump, însă dolarul pare să ducă o luptă puternică. Primele două zile au trecut fără prea mari șocuri. Primele ordine executive ale lui Trump sunt aliniate cu tema ”America pe primul loc”, deci asta ar putea să însemne o creștere mai puternică pentru economie și ar putea să convingă autoritățile să crească ratele pe dobândă de trei ori anul acesta.

În China, cererea de bitcoin rămâne limitată. Schimburile au anunțat comisioane la tranzacțiile cu criptomonedă. Banca Centrală a Chinei a făcut inspecții la schimburile de bitcoin și au raportat nereguli. Așadar, firmele au introdus restricții pentru a rămâne pe piață. Cu toate acestea, lichiditățile au fost mai mici după anunțul că traderii sunt din ce în ce mai neliniștiți. Alții s-au hotărât să își lichideze pozițiile.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC