Prețul bitcoin este încă blocat în structura de consolidare triunghiulară, dar ar putea să se pregătească de o străpungere în curând.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin a format vârfuri mai joase și și-a găsit suportul la 730$, creând o structură de triunghi descendent.
  • Prețul a ricoșat față de suport și ar putea să fie pregătit de o testare a rezistenței, la 750-755$
  • Indicatorii tehnici par să dea indicii că rezistența se menține, deși o străpungere este posibilă dacă ținem cont de evenimentele de săptămâna asta.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află deasupra SMA200. Cea mai fragilă rezistență este deci cea inferioară, ceea ce sugerează că vârful structurii triunghiulare va ține creșterile sub control.

De asemenea, SMA200 se menține ca rezistență dinamică deocamdată. Cel mai posibil va împinge prețul înapoi către baza structurii la un moment dat.

Stocastica crește și arată faptul că piața e controlată de cumpărători. Cifra RSI crește însă, deci și prețul bitcoin ar putea să îi urmeze. Odată ce acești oscilatori ajung la zona de supracumpărare și scad, presiunea de vânzare s-ar putea întoarce pe piață și ar putea să forțeze criptomoneda să se retragă după urcare.

Evenimentele pieței

Traderii americani au avut vacanța de ziua recunoștinței începând de joi. Lichiditățile au fost deci mai mici decât de obicei pe piața bitcoin. În afară de asta, traderii chinezi păreau să se abțină de la a se înscrie pe poziții de lung, după ce guvernul a anunțat că va implementa stimuli financiari și va înăspri reglementările pieței.

De reținut este că prețul bitcoin a scăzut la începutul lunii, când au apărut primele știri că guvernul ar vrea să restricționeze tranzacțiile bitcoin și că investitorii sunt îngrijorați în legătură cu reglementările impuse de autorități afacerilor internaționale. Acest lucru ar putea să aibă efecte importante asupra pieței bitcoin.

Totuși, dacă guvernul chinez își continuă eforturile de devalorizarea a yuanului, investitorii s-ar putea să tragă spre bitcoin și să îi mențină prețul crescut, chiar dacă se vorbește despre reglementări. În ceea ce privește dolarul american, săptămâna asta raportul NFP ar putea să aibă efect asupra acțiunilor de preț. Rezultate mai slabe pentru dolar ar putea să tragă în jos cuplul bitcoin-dolar.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC