Prețul bitcoin se află în interiorul unei structuri de consolidare foarte îngustă. Lichiditățile au scăzut iar traderii așteaptă cataliști mai puternici pe piață.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

– Prețul bitcoin continuă să meargă pe laterală și se consolidează în interiorul unui triunghi simetric vizibil pe graficele pe termen scurt.

– Dacă ne uităm pe graficul pe patru ore, vedem că prețul bitcoin este încă blocat în zona de interes care s-a menținut în trecut ca suport sau rezistență.

– Indicatorii tehnici par să semnaleze o străpungere a pragului inferior.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 se află sub SMA200 pe graficul pe patru ore, deci cea mai fragilă rezistență este cea inferioară. Asta înseamnă că o străpungere sub consolidare este mai probabilă decât una peste. Cu toate acestea, distanța dintre mișcările medii se îngustează, iar o intersecție superioară pare iminentă.

Dacă se întâmplă acest lucru, presiunea de cumpărare ar putea să revină pe piață și să declanșeze o străpungere peste punctul de inflexiune dinamic stabilit de SMA200 și de zona de interes, la 925-950$. În acest caz, prețul bitcoin ar putea să aibă cale liberă către următoarea rezistență, la 1000$.

Pe de altă parte, o străpungere a pragului inferior ar putea să ducă prețul la 800$, apoi la 700. Stocastica indică supracumpărare de mai multă vreme. Dacă scade, atunci ar putea să atragă mai mulți vânzători pe piață.

Cifra RSI merge pe laterală și nu oferă indicii direcționale pentru prețul bitcoin.

Evenimentele pieței

Autoritățile chineze au reușit din câte se pare să scadă entuziasmul traderilor din China. Au scăzut lichiditățile și au forțat prețul bitcoin să meargă pe lateral.

Dacă cumva nu ați fost atenți în ultima perioadă, oficialitățile au fost ocupate cu investigarea schimburilor bitcoin. Unele dintre ele au introdus deja restricții pentru a se conforma legislației.

Între timp, dolarul american este presat și tras de forțe opuse. Pe de-o parte, se așteaptă o creștere a dobânzii la rate, ceea ce ar crește dolarul. Nesiguranța care înconjoară însă președinția lui Trump îi descurajează însă pe traderi să aibă încredere în dolar. Traderii ar putea să aștepte declarația FOMC și cifrele NFP la sfârșitul săptămânii pentru a alege între dolar și bitcoin.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC