Prețul bitcoin continuă să crească ușor. Taurii refuză să renunțe și mențin prețul criptomonedei pe un trend ascendent pe termen scurt.

Momente cheie pentru prețul bitcoin

  • Prețul bitcoin este încă blocat în interiorul unui mic canal ascendent despre care vorbeam în analiza precedentă.
  • Prețul a ricoșat față de suport, așa cum era de așteptat, și a testat rezistența. Acum prețul este pe același traseu de testare a bazei.
  • Indicatorii tehnici dau semnale mixte în acest moment, dar traderii probabil că așteaptă indicii direcționale mai multe.

prețul bitcoin

Semnale ale indicatorilor tehnici

SMA100 a avut parte de intersectarea în zona inferioară cu SMA200. Așadar, este mai probabil ca prețul să scadă. Acest lucru ar putea să le dea vânzătorilor un motiv în plus să facă presiuni pentru a străpunge canalul. E posibil să vedem o lichidare până la 760$ sau mai jos.

Stocastica este în scădere. Asta arată că urșii domină piața deocamdată. Oscilatorul a ajuns în regiunea de supravânzare, ceea ce arată că momentumul ar putea să se consume curând.

RSI merge în continuare în lateral, fără să dea indicii direcționale în acest moment.

Un ricoșeu față de suportul canalului, care se aliniază cu punctul de inflexiune dinamic format de SMA100, ar putea să ducă la o mutare către rezistență, la 785$. Presiune mai puternică a taurilor ar putea să ducă la o străpungere a următorului nivel de rezistență, de 790-800$.

Evenimentele pieței

Prețul bitcoin abia dacă s-a mișcat după ce banca centrală eruopeană și-a anunțat ajustările la programul QE. Asta indică faptul că moneda așteaptă evenimente mai imoprtante. A depășit de asemenea și rapoartele despre inflație din partea Chinei (CPI-ul a ieșit mai puternic decât cel așteptat, la fel și PPI-ul). Poate că acest lucru se datorează faptului că ambele cifre au înregistrat îmbunătățiri față de rapoartele mai vechi. Există indicii cum că guvernul chinez s-ar putea să nu aibă nevoie să urmărească în mod agresiv detensionarea devalorizării monedei naționale în următoarele zile.

În continuare, activitățile de încasare a profiturilor ar putea să se petreacă pe perioada weekendului, ca de obicei. Traderii se pregătesc pentru declarația FOMC de săptămâna trecută.

Sursa – Sarah Jenn via NewsBTC