Compania ce gestionează moștenirea infamului rapper  Ol ‘Dirty Bastard din grupul Wu Tang Clan a confirmat că Ol’ Dirty Bastard Coin (O.D.B. Coin) se va lansa pe 1 decembrie 2018.

Inițial anunțat în martie și numit Dirty Coin, proiectul – cunoscut acum ca O.D.B. Coin – intenționează să utilizeze veniturile provenite din vânzarea altcoin pentru a finanța diferite proiecte de implicare a fanilor. Tokenul a fost dezvoltat în parteneriat cu Link Media Partners, o companie de muzică A&R, și va fi lansat pe platforma blockchain TAO.

Oferta inițială de monede (ICO) pentru O.D.B. face parte din noua gamă nouă de așa-numitele inițiative Artist Offerings (IAOs) găzduite de către platforma AltMarket.

“Este conceput pentru a fi o instituție care respectă investițiile clienților noștri”

a declarat Bryce Weiner, CEO al AltMarket.

Numele proiectului a trebuit să fie modificat din Dirty Coin, în O.D.B. În decembrie 2017, un alt ICO a lansat un token cu numele Dirty Coin bazat pe industria pornografică, astfel încât AltMarket a trebuit să utilizeze o altă denumire.

Ol ‘Dirty Bastard

a fost unul dintre membrii fondatori ai grupului rap Wan Tang Clan. A devenit faimos pentru albumul său de debut “Enter the Wang-Tu (36 Chambers)” în 1993. O.D.B. a murit în 2004 la vârsta de 35 de ani din cauza unei supradoze de droguri.

Fiul lui O.D.B. este Young Dirty Bastard, al cărui nume real este Barson Unique Jones. Acesta este la rândul său implicat în muzică. A declarat că dorește să urmeze exemplul tatălui său în domeniul muzical.

Proiectul de lansare a tokenului  Ol’ Dirty Bastard Coin continuă tendința de implicare a vedetelor muzicii în fenomenul ICO și în industria cripto.

În unele cazuri însă, rezultatele nu au fost pozitive. DJ Khaled a fost implicat în promovarea unui proiect fraudulos lansat de Centra Tech. În prezent, artistul este implicat într-un proces intentat de investitorii care caută să își recupereze fondurile pierdute.