Doua noi meme-uri postate de Elon Musk pe Twitter au avut din nou un efect negativ asupra prețului Bitcoin. Criptomoneda a scăzut de la 39.000$ la 36.000$ deoarece postările lui Elon au fost interpretate ca posibile indicii că Tesla ar intenționa să vândă BTC deținut.

Aceste speculații au fost abundente încă de când Musk a anunțat că Tesla a decis să nu accepte Bitcoin ca plată pentru mașinile sale. De atunci, CEO-ul companiei a continuat să posteze mesaje critice la adresa BTC, determinând mulți traderi amandori să vândă și generând volatilitate masivă a prețului.

Veteranii cripto au criticat atitudinea lui Elon Musk

Veteranii cripto au subliniat că efectul opiniilor sale asupra pieței este nejustificat. Fundamentele Bitcoin sunt în continuare puternice, însă prețul criptomonedei a fluctuat masiv în ultimele luni.

Chiar și primarul orașului Miami, Francisco Suarez, care a devenit un mare fan cripto, a comentat cu privire la efectul Elon Musk:

”Sunt un mare fan al lui Elon Musk, dar atunci când o persoană are capacitatea de influența prețul unui activ cu un singur tweet la acel nivel nu este ok. Există volatilitate pe toate piețele financiare, dar nu la acest nivel.”

Suárez a subliniat că volatilitatea este o caracteristică a unei clase de active tinere, fără un volum stabil de tranzacționare. Cu toate acestea, vede foarte mult interes pentru populație – în opinia sa, peste 150 de milioane de oameni dețin Bitcoin și Ethereum doar în SUA.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Primarul din Miami a dezvăluit că a cumpărat BTC și ETH atunci când guvernul american a votat pachetul de stimulare de aproape 2 trilioane de dolari:

”Dețin Bitcoin și dețin Ethereum. Am cumpărat Bitcoin când se tranzacționa în jurul valorii de 30.000$. Am cumpărat ETH la aproximativ 1.500 de dolari. Am cumpărat în ziua în care Senatul SUA a adoptat proiectul de lege de stimulare de 1,9 trilioane de dolari. Știam în acel moment că inflația era inevitabilă și că am nevoie de un fel de protecție.”

În prezent, Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 36.850$, iar Ethereum la aproximativ 2635$. Majoritatea criptomonedelor de top au avut scăderi între 5 și 10% în ultimele 24 de ore, dar au înregistrat creșteri ușoare în ultima săptămână.