Bitcoin a înregistrat o creștere masivă de peste 2500$ în cursul zilei de duminică, ceea ce reprezintă aproape 40% din valoarea sa. Pentru o perioadă scurtă de timp, prețul BTC a depășit 10.000 și s-a stabilizat ulterior în jurul valorii de 9700$.

Aceasta este cea mai creștere de preț din mai 2011 și a stârnit entuziasm în comunitatea cripto.

De unde cumpar Bitcoin in Romania?

Creștere suprinzătoare datorată Chinei

În ultima lună, evoluția Bitcoin a fost destul de dezamăgitoare. După scăderea de 2000$ de la mijlocul lunii septembrie, criptomoneda a continuat să aibă o traiectorie descendentă, ajungând la un moment dat sub 7500$. Analiștii erau din ce în ce mai pesimiști, iar graficele tehnice nu ofereau prea multe speranțe.

Vineri însă, președintele Chinei a făcut o declarație publică de susținere a tehnologiei blockchain. În același timp, au expirat contractele futures CME, ceea ce în mod tradițional impulsionează prețurile.

Directorul VanEck, Gabor Gurbacs, este de părere că și arestarea CEO-ului Crypto Capital poate fi un motiv în plus al creșterii de preț. Există acum posibilitatea ca exchange-urile ce au folosit serviciile firmei să iși poată recupera fondurile blocate de autorități în timpul investigației. Bitfinex, de exemplu, are de recuperat peste 850 de milioane de dolari de la CryptoCapital.

Volumele de tranzactionare

În plus, volumele de tranzactionare pe platforma Bakkt au înregistrat un nou record sâmbătă de 1.100 BTC. De asemenea, compania a anunțat că va lansa opțiuni Bitcoin pe 9 decembrie 2019.

Altcoins cresc și ele

Injectarea a peste 55 de miliarde de dolari pe piața cripto a împins market cap-ul total la peste 250 de miliarde de dolari.

Celalate criptomonede au început de asemenea să crească – Ethereum se apropie de 190 $, în timp ce XRP a ajuns la peste 0,30$. Duminică, majoritatea altcoins au avut creșteri de peste 10%, iar trendul ascendent continuă.