Recent s-au împlinit 2 ani de la sentinţa de dublă închisoare pe viaţă dată de tribunalul American în cazul lui Ross Ulbricht. La data de 31 mai Curtea de Apel a respins apelul lui Ross “Dread Pirate” Ulbricht și tentativa acestuia de a schimba hotărârea anterioară a instanţei.

Legiuitorii ar putea schimba pedepsele pentru traficul cu stupefiante

În anul 2015, la data de 29 mai, Ulbricht fusese condamnat la dublă închisoare pe viaţă pentru activităţile întreprinse pe piaţa neagră Silk Road. Săptămâna trecută, ziua 31 mai a fost una cu emoţii, întrucât un complet de judecată a analizat apelul depus pentru condamnarea din 2015.

Cei 3 judecători de la Curtea de Apel au respins cererea lui Ulbricht însă au şi criticat asprimea pedepselor prevăzute de legile americane faţă de cei implicaţi în traficul de droguri.

“Cetăţenii normali dezavuează severitatea pedepselor pentru traficul cu stupefiante şi pentru consumul şi vânzarea acestora,” au declarat judecătorii. “Este posibil ca, la un moment dat, să revizuim aceste pedepse. Vom adopta eventual alte metode mai eficiente pentru combaterea traficului de droguri.”

În plus, reprezentanţii Curţii de Apel subliniază faptul că aleşii poporului susţin aceste pedepse deosebit de aspre. “Tribunalul districtual a dat verdictul în cazul lui Ulbricht după o examinare amănunţită a dosarului. A revizuit toate actele depuse şi cântărind cu atenţie argumentele prezentate de Ulbricht.”

Familia lui Ulbricht va continua lupta cu autorităţile

Lyn Ulbricht, mama lui Ross, împreună cu familia acestuia au afirmat că sunt sideraţi de decizia instanţei. Spun că vor continua războiul cu oamenii legii.

“Sunt şocată,” declară Lyn. “Mă simt de parcă aş retrăi ziua în care Ross a fost condamnat. Acum trebuie să îi transmit faptul că instanţa a decis păstrarea hotărârii anterioare. Nu pot înţelege de ce judecătorii consideră că vor obţine ceva închizându-l pe Ross pentru tot restul vieţii. Oare ei chiar cred că Ross ar reprezenta vreun pericol pentru societate dacă ar fi eliberat peste 20 de ani?”

“Legea privind reformarea sentinţelor din 1984 prevede faptul că un judecător poate impune un verdict “suficient, dar nu mai aspru decât este necesar.”.  Cum poate fi necesară o sentinţă de dublă închisoare pe viaţă? Chiar dacă acuzaţiile aduse lui Ross ar fi fost îndreptăţite, lucru cu care nu suntem de acord, o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă nu are cum să fie necesară. Nu vom înceta să ne luptăm.”

Pentru moment, sentinţa lui Ulbricht rămâne în picioare. Avocaţii apărării nu au dat încă nicio declaraţie despre cum vor continua lupta cu decizia instanţei. Este interesant totuşi faptul că judecătorii Curţii de Apel şi-au manifestat reticenţa faţă de măsurile punitive prevăzute de lege. Nu au contestat însă legea pentru această speţă.

Sursa – News.bitcoin.com