O femeie de 23 de ani din Sydney, Australia, a fost arestată în legătură cu presupusul furt a 100.000 XRP. Tokenurile la momentul respectiv valorau peste 300.000 de dolari.

Presa din Australia a raportat că australianca a sustras criptomonedele dintr-un portofel deținut de un bărbat de 56 de ani în luna ianuarie 2018. Aceasta a fost arestată de poliție după o investigație ce a durat aproape 10 luni.

Victima a raportat că în ianuarie 2018 contul său de e-mail a fost atacat, iar accesul său la portofelul cripto a fost suspendat timp de două zile. După ce a reușit să recapete accesul, a descoperit că tokenurile XRP pe care le deținea au dispărut din cont.

Un alt raport al News Corp Australia susține că femeia a transferat XRP

“într-un exchange cu sediul în China, unde l-a transformat în bitcoin”.

La momentul acestui furt, XRP se tranzacționa la aproximativ 3,50 USD, făcând ca valoarea furtului să fie de aproape 350.000$. Datorită scăderii puternice a prețurilor de atunci, XRP are în prezent valoarea de aproximativ 0,45 dolari potrivit datelor de la CoinMarketCap.

Detectivul Superintendent Arthur Katsogiannis, Comandantul echipei pentru criminalitatea informatică din cadrul Poliției din New South Wales, a declarat:

“Un cont de e-mail este mai valoros decât oamenii își dau seama – escrocii țintesc din ce în ce mai mult e-mailurile deoarece leagă individul de conturile financiare și de alte informații personale”.

Katsogiannis a subliniat în continuare că e-mail-urile care conțin informații personale și financiare ar trebui să aibă o “autentificare minimă de tipul 2FA”.

Presa australiană a menționat că femeia în cauză a fost eliberată condiționat. Aceasta urmează să apară inaintea unui tribunal local pe 19 noiembrie.