Compania blockchain Bitfury ia în calcul o potențială listare pe bursă, printr-o ofertă publică inițială (IPO). Aceasta ar putea deveni prima listare a unei companii majore din industria cripto din Europa.

Știrea a fost raportată de Bloomberg, iar sursele relatează că alte opțiuni luate în calcul sunt creșterea finanțării prin împrumuturi sau vânzarea unei participații minoritare. În cazul în care Bitfury va deveni publică în următorii doi ani, valoarea companiei ar putea ajunge de la 3 miliarde dolari la 5 miliarde USD. Cu toate acestea, cifrele depind de evoluția piețelor și a industriei cripto.

Bitfury a contactat o serie de bănci de investiții globale. Potențiala listare pe bursă ar putea avea loc anul viitor la Londra, Amsterdam sau Hong Kong.

Bitfury a fost fondată în 2011. Este recunoscută ca fiind cea mai mare companie non-chineză care dezvoltă software pentru blockchain-ul Bitcoin (BTC). Concomitent oferă infrastructură pentru minarea de BTC. Compania a dezvoltat, de asemenea, un algoritm mai eficient de rutare pe rețeaua Lightning numit Flare. Acesta funcționează ca un canal off-chain securizat pentru tranzacții mai rapide cu comisioane mai mici.

Luna trecuta

Bitfury a lansat o noua generatie a hardware-ului de minare BTC, bazată pe un chip ASIC denumit Bitfury Clarke. Cipul este vândut atât în mod individual, cît și integrat în hardware-ul minier de BTC de la Bitfury. Bitfury intenționează să pună în aplicare noul ASIC în centrele sale de minare din Canada, Islanda, Georgia și Norvegia. Aici compania a primit aprobarea guvernului în martie.

În iulie, compania de minare BTC din Toronto, Hut 8, a anunțat finalizarea celei de-a doua instalații de minare din Canada în colaborare cu BitFury.

Companiile chineze specializate pe producția de hardware de minare cripto, Bitmain, Canaan Creative și eBang, au inițiat demersuri similare de listare pe bursa din Hing Kong în ultimele luni. De asemenea,  Ron Ran Neuner, gazda emisiunii Crypto Trader a CNBC Africa, susține că cea mai mare platformă cripto din Statele Unite, Coinbase, dorește de asemenea să realizeze un IPO.