În data de 16 februarie, timp de 18 minute, utilizatorii înregistrați pe platforma de exchange Zaif din Japonia au avut posibilitatea de a achizționa bitcoins la prețul de 0 yeni.

În conformitate cu declarațiile Tech Bureau Corp., o ”eroare tehnică” a făcut ca prețul afișat pentru bitcoin să fie zero, iar șapte utilizatori au profitat de moment pentru a plasa comenzi – unul dintre ei încercând să facă o achiziție care ar fi costat 20 de trilioane de dolari americani în mod normal.

Eroarea a fost înregistrată și corectată, tranzacțiile fiind anulate și balanța conturilor fiind adusă la normal, chiar dacă unii dintre utilizatori au încercat să transforme fondurile în alte monede.

Un oficial al companiei Tech Bureau Corp. a prezentat scuze publice și a asigurat utilizatorii că vor lua măsuri pentru a preveni apariția unor astfel de situații pe viitor.

În conformitate cu raportările CoinMarketCap, Zaif este pe locul 51 în topul exchange-urilor la nivel internațional, cu un volum de 17,3 milioane de dolari în tranzacții zilnice. De asemenea, este unul dintre cele 16 exchange-uri licențiate din Japonia.

Exchange-urile din Japonia sunt sub presiune din partea autorităților în prezent, deoarece după hack-ul de la Coincheck din luna ianuarie, Agenția de Servicii Financiare FSA derulează inspecții la toate companiile care derulează activități în domeniul cripto.