Doi directori executivi la cripto exchange-ul Sud Coreean Komid au fost condamnați la închisoare. Motivul a fost mărirea volumelor de tranzacționare a exchange-ului pe care il conduceau. Cei doi ar fi folosit un bot pentru a falsifica atât tranzacțiile mari în criptomonede cât și în WON.

Sentințele

Choi Hyunsuk, CEO-ul exchange-ului cripto Komid a primit o condamnare la 3 ani de închisoare. Cel de-al doilea director, a primit Joi o sentință de 2 ani de închisoare pentru „rolul de orchestrare frauduloasa a volumelor de tranzacționare de pe platformă”, a scris News Asia.

ro.exchange

Komid și-a început activitatea pe 5 ianuarie, 2018. Potrivit judecătorilor, Choi a creat mai mult de 5 conturi false la data lansării, mărind volumele de tranzacționare în mod fraudulent.

News Asia a menționat că cei doi au fost găsiți vinovați pentru „fraudă, delapidare și comportament abuziv” adăugând:

„Acuzațiile procurorilor au evidențiat o schemă în care cei doi inculpați au fabricat 5 milioane de tranzacții pe platforma lor pentru a da impresia investitorilor că volumul este natural. Acest lucru le-a adus acuzaților câștiguri de aproximativ $45mil. Există de asemenea suspiciunea că aceștia au folosit un ‘bot’ pentru a crea cereri mari care să atragă noi utilizatori.”

Încredere știrbită

Judecătorul a explicat cum „Choi a fraudat un număr mare de victime, timp îndelungat”. Publicația Maekyung l-a citat, spunând că:

„Pedeapsa este necesară deoarece paguba provocată de falsificarea registrelor electronice este mare.”

Edaily a scris că judecătorul a luat în considerare faptul că o parte din sume au fost restituite, și că „acuzații nu par să fi intenționat comiterea unei crime cu implicații fraudulente grave.” Totuși instanța a concluzionat că:

„Infracțiunea a afectat încrederea clienților în exchange-urile cripto. Totodata a avut un efect negativ si asupra pieței interne de tranzacționare a monedelor virtuale.”

În decembrie, 2018, și oficiali ai Upbit au fost puși sub acuzare pentru Fraudă. Aceștia se presupune că au falsificat comenzi în valoare de aproximativ 226 miliarde $ și că ar fi vândut 11.500 BTC investitorilor. Upbit au negat acuzațiile.

Coinnest și HTS Coin sunt alte exchange-uri cripto ai căror oficiali au fost puși sub acuzație sau arestați. Acestia fiind suspecți de fraudă și delapidare.