Începând cu 2017 si până în prezent, comunitatea Ethereum a primit multe erori de tranzacție. Acestea încep cu mențiunea ”Sorry, we are unable to locate this Transaction Hash”. Daca tranzacția Ethereum a eșuat și ai primit această eroare, bun venit în club, nu ești singurul. Sunte 800.000 de caăutari google referitoare la eroarea ”Sorry, we are unable to locate this Transaction Hash”. Se întâmplă. Nu îți vei pierde criptomonedele – poți să citești mai jos ce să faci în cazul în care ai primit acestă eroare. Vom evalua cele mai probabile scenarii și vom explica ce e de făcut.

Când primești eroarea ”Sorry, we are unable to locate this Transaction Hash”, acest lucru se întâmplă din mai multe motive:

  1. Blockchain-ul Ethereum nu e perfect. Este supraaglomerat cu tranzacții zilnice și câteodată ajunge să eșueze în prelucrarea unui hash pentru o tranzacție. Cum s-a întâmplat si în cazul meu. Ghinion…
  2. Există foarte multe DApps care folosesc rețeaua Ethereum pentru a utiliza acest blockchain. Cel mai bun exemplu este CryptoKitties Dapp. Aplicația a devenit atât de populară încât se poate considera că e un virus care ucide rețeaua Ethereum. Urmărește activitatea din acestă aplicație și alege momentul potrivit pentru a face tranzacția, altfel ai șsanse mari să primești eroare de trazacție.
  3. Persoana care a trimis ETH este posibil să nu aibă suficiente resurse pentru a realiza tranzacția.

În oricare dintre cazurile de mai sus, nu trebuie să-ți faci griji în legătură cu criptomonedele tale. Cel mai probabil, monedele ETH se vor întoarce în portofelul care le-a trimis și poți să încerci din nou să realizezi tranzacția.

De asemenea, poți să aștepti – uneori tranzacția poate fi realizată după 1-10-48 de ore.

Poți să vizitezi și comunitatea crypto de pe Reddit pentru a vedea ce au făcut alți utilizatori în această situație.

Acum haideți să vedem ce puteți face pentru a soluționa această problemă cu tranzacțiile:

  1. Verificați tranzacția aici – este foarte posibil să o găsiți în secțiunea ”Pending”
  2. Dacă nu se regăsește în acestă secțiune, este foarte posibil că nu a fost înregistrată deloc. Toate monedele ETH se regăsesc în portofelul expeditorului. Puteți reîncerca tranzacția după ce așteptați un timp.
  3. În momentul de față, nu prea se poate face nimic în afară de a aștepta până când:
  •  tranzacțiile în curs se finalizează și există spațiu pentru unele noi.
  •  se instalează noi riguri de minare sau se îmbunătățesc cele existente pentru a asigura mai multă putere de hash.
  •  rețeaua Ethereum va fi supăsă unui alt update.

Puteți folosi acest site pentru a vedea cat GWEI ar trebui să setați pentru tranzacție. Asta depinde de câți bytes necesită tranzacția pentru a fi procesata. Dacă e setat prea jos, există riscul să pierzi comisionul de tranzacție (îți vei primi înapoi suma pe care ai încercat să o trimiți, pentru că tranzacția pur și simplu nu va fi acceptată).