Presa locală din Japonia a raportat că exchange-ul Zaif a fost victima unui hack în data de 14 septembrie. În urma acestuia s-au înregistrat pierderi de 6.7 miliarde yeni.

Compania Tech Bureau, care operează platforma, a declarat că activitățile anormale au fost descoperite pe 14 septembrie în jurul orei 17:00 și au suspendat imediat depunerile și retragerile de pe platformă.

Investigația ulterioară a relevat că portofelul online al exchange-ului a fost compromis. Atacatorii au sustras aproape 6000 de Bitcoin, precum și alte criptomonede. Valoarea totală a pierderilor a fost declarată la aproape 60 milioane de dolari, iar incidentul este investigat de autorități.

Exchange-ul Zaif

este licențiat în Japonia, considerat ca o platformă cu volume mici de tranzacții (aproximativ 5 milioane dolari zilnic). CoinmarketCap îl clasează pe locul 85 în lume în funcție de volumul ajustat.

Reprezentanții Tech Bureau au declarat că anterior incidentului, au realizat o înțelegere cu compania Fisco. În urma înțelegerii aceasta urma să obțină pachetul majoritar al platformei.

Exchange-ul a declarat o rezervă proprie de fonduri în valoare de 2.2 miliarde de yeni (aproximativ 20 milioane de dolari). Investiția ce urma să fie realizată de Fisco era de aproximativ 44.5 milioane de dolari.

Agenția de Servicii Financiare din Japonia (FSA), autoritatea de supraveghere a pieței cripto din japonia, a emis un ordin de îmbunătățire a procedurilor de securitate pentru Zaif în luna martie. FSA a realizat în acest an mai multe inspecții ale exchange-urilor japoneze, încercând să prevină problemele.

Japonia a înregistrat cel mai mare hack al unei platforme de tip exchange cripto din istorie în ianuarie. Platforma Coincheck a fost victima unui hack în urma căruia au fost furate criptomonede în valoare de 520 milioane de dolari.

În prezent, exchange-ul Zaif colaborează cu autoritățile locale în cadrul investigației cu privire la hack, iar activitatea platformei a fost suspendată.