Ethereum a făcut oficial update-ul ! La ora 7:00 (ora României) a avut loc cea de-a cincea bifurcație ethereum. Moneda creată de Vitalik Buterin este pe locul doi ca volum de piață și este una dintre criptomonedele populare în rândul utilizatorilor. Ether a avut parte de o serie de îmbunătățiri la protocol, care ar trebui să îmbunătățească platforma per total.

Prețul a oscilat foarte mult după această bifurcație ethereum, și a crescut cu 2% după activare, la 348$, conform datelor de pe CoinMarketCap.

Update-ul Metropolis a fost discutat pentru prima oară în 2015, când a și fost introdus în programa dezvoltatorilor. Upgrade-ul a fost întârziat de mai multe ori. Acum a fost împărțit în două faze – Byzantium și Constantinopole. Constantinopole încă nu are o dată de lansare stabilită.

Byzantium a fost o bifurcație programată din timp, și nu a adus schimbări controversate. În general, comunitatea a fost de acord în legătură cu meritele schimbării de cod incluse în noul upgrade. Cu toate acestea, această bifurcație ethereum este importantă pentru că este primul upgrade major de anul acesta. Mai mult, este un an important pentru ethereum. Popularitatea monedei a crescut fabulos în 2017, în special datorită faptului că ICO-urile care se folosesc de standardul ERC-20 al ethereum au fost și ele tot mai multe și mai populare.

bifurcație ethereum

Chiar și așa, procesul în sine a fost oarecum delicat. Dezvoltatorii au avut surprize neplăcute înainte de deadline.

În ultimele două zile, software-ul cu upgrade-ul Byzantium activat a fost retras de mai multe ori. În codul lansat s-au găsit mai multe buguri care trebuiau rezolvate. Dezvoltatorii au corectat problemele în timp util și acestea au trecut neobservate de utilizatori. S-a discutat însă serios să amâne din nou bifurcația.

Conform datelor de pe site-ul Ether Nodes, nodurile care rulează cu software defect sunt în acest moment la 65,3% Geth și 30,4% Parity (cei doi clienți ethereum principali). Aceste defecte de software ar putea în cel mai rău caz să ducă la probleme de consens, care să ducă rețeaua la o împărțire în două sau să expună platforma unor atacuri de tip denial-of-service.

Cu toat acestea, până acum nu am avut semne că ar apărea o bifurcație minoritară, conform jurnalului de bord al bifurcației. Dezvoltatorii sărbătoresc acum succesul pe canalele de socializare.

Te interesează să înțelegi mai bine bifurcația Metropolis ? Citește aici explicațiile dezvoltatorului Daniel Luca. 

Nu ai găsit ce căutai ? Citește aici detalii despre anonimitatea pe blockchain, studiul de caz ethereum.