Banca olandeză ING se declară exasperată de cât curent consumă rețeaua bitcoin. De curând, banca a publicat un raport în care spunea că tranzacțiile bitcoin consumă tot atâta electricitate cât o casă într-o lună. Băncile, și nu numai, consideră acest lucru problematic și spun că metodele de plată electronică tradiționale nu folosesc nici pe departe tot atâta energie. Au continuat prin a spune că oamenii își vor primi banii tot în fiat, și tot în fiat or să plătească și taxele.

Cât curent consumă rețeaua bitcoin

Un economist senior de la ING, Teunis Brosens a explicat  cam cât curent consumă rețeaua bitcoin. Acesta a dat și motivele pentru care consumul de electricitate este atât de mare. „Dacă ne asigurăm că validarea tranzacțiilor este costisitoare, integritatea rețelei este menținută atâta timp cât nodurile corecte controlează majoritatea puterii de procesare.”

Te interesează minarea? Citște mai multe în articolul nostru de bază

Află cum să calculezi profitabilitatea, ce presupune minarea și care sunt indicii pe care trebuie să îi  studiezi dacă minezi de acasă

Economistul a comparat consumul de energie al bitcoinului cu aparatura din casa lui.

„Cifrele au nevoie de puțin context. 200 kWh sunt suficienți pentru 200 de cicluri de spălare. De fapt, sunt suficienți să îmi alimenteze toată casa timp de patru săptămâni. Consum cam 45 kWh pe săptămână, care mă costă 39 de euro lunar (la prețurile din Olanda)”.

cât curent consumă rețeaua bitcoin

Dacă te folosești de terți, atunci consumi mai puțin curent

Bancherul ING a continuat prin a spune că modelul de consum energetic al bitcoinului „contrastează puternic” cu sistemele de energie ale sistemelor financiare tradiționale. Acesta a spus că bitcoinul consumă cantități exponențial mai mari de eneregie electrică. Bancherul a făcut să pară că bitcoinul o să sece toată energia din lume dacă oamenii nu continuă să folosească vechile sisteme de plată.

„Costurile de energie ale bitcoinului sunt total diferite de sistemele de plăți cu care avem privilegiul să lucrăm, cu contrapartide de încredere. De exemplu, Visa consumă cam 0,01kWh pe tranzacție (10Wh), deci de 20 000 de ori mai puțină energie.”

Banca olandeză ING este exasperată de elecricitatea pe care bitcoinul o consumă. Bancherii de la ING au concluzionat că banii fiat nu or să plece nicăieri. Oamenii vor continua să își primească salariile în fiat și vor continua să plătească taxe tot în fiat. Bancherii spun că nu era nevoie de această inovație. Sistemele tradiționale o să rămână în picioare, pentru că așa zic guvernele și băncile centrale.

Tocmai din acest motiv, ethereum a trecut la un nou sistem diferit de proof-of-work. Proof-of-stake este metoda „ecologică” de a mina criptomonede, iar unii utilizatori cred că ar trebui implementată și în cazul bitcoinului.