Bitcoin, cel mai performant activ al deceniului
Un raport publicat de Bloomberg relevă că Bitcoin (BTC) este cel mai performant activ digital al deceniului. Criptomoneda a înregistrat o creștere de peste 9.000.000% din iulie 2010 până în prezent.
În ciuda fluctuațiilor continue ale prețului, a scandalurilor și criticilor, criptomoneda peer-to-peer a captivat piața, crescând „spectaculos”.
Bloomberg a realizat și o comparație cu prețurile altor active în ultimii zece ani:
„S&P 500 s-a triplat în acea perioadă. Indicele care urmărește piețele mondiale abia dacă s-a dublat. Aurul a crecut cu 25%. Unele dintre cele mai performante acțiuni din gama Russell 3000 – inclusiv Exact Sciences Corp. și Intelligent Systems Corp. – au crescut cu aproximativ 3.000%. Aceste creșteri păleasc în comparație cu una dintre cele mai recente – și una dintre cele mai controversate – minuni ale lumii – Bitcoin”.
Tranzactioneaza criptomonede pe Binance!
CES 2020 include hardware IoT și un telefon blockchain
Doua dispozitive inovative au devenit vedetele Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas de săptămâna trecută. Unul dintre ele este telefonul blockchain BOB (Blok on Blok) al PundiX. Cel de-al doilea este camera Ucam, dezvoltată de compania Internet of Things IoTeX. Aceasta este o cameră de securitate pentru domicilii care stochează imaginile în cloud.
„Compania noastră este o platformă blockchain și lucrăm cu alte companii de producție IoT și hardware pentru a realiza dispozitive IoT private și sigure”,
a explicat reprezentantul IoTeX.
IoTeX met with waves of distributors, builders, and investors on Day 2 of @CES 🌊
Drop by Eureka Park Booth #50336 to experience #Ucam in person! pic.twitter.com/0p7TGz6PJo
— IoTeX (@iotex_io) January 9, 2020
Cele două produse au câștigat „CES Innovation Awards” în categoria de securitate cibernetică și confidențialitate personală.
Autoritățile din SUA și Europa vor prioritiza industria cripto în acest an
Autorități de reglementare din SUA și Europa au anunțat că industria cripto va fi una dintre prioritățile lor în acest an. Printre acestea se numără biroul de conformitate al SEC și Autoritatea europeană pentru piețele financiare. În colaborare cu alte autorități de reglementare, cele două instituții și-au prezentat planurile de a se concentra pe implementarea de sisteme de supraveghere a criptomonedelor.
În SUA, SEC a anunțat că vor evalua șase domenii cheie: adecvarea investițiilor, gestionarea portofoliului și practicile de tranzacționare, siguranța fondurilor și a activelor pentru clienți, stabilirea prețurilor și evaluarea, eficacitatea programelor și controalelor de conformitate și supravegherea angajaților în afara activităților de afaceri.
În plus, banca centrală a Chinei a făcut din moneda digitală nationala o prioritate.
Grupul de hackeri Lazarus se concetrează pe utilizatorii de criptomonede
Grupul Lazarus este în prezent una dintre cele mai active și prolifice grupuri de hackeri la nivel mondial.
O analiză realizată de Kaspersky relevă să una dintre campaniile lor, numită Operațiunea AppleJeus, se concentrează pe utilizatorii de criptomonede. Lansată în 2018, operațiunea presupune dezvoltarea de viruși și sisteme care culeg informații din computerele afectate.
Spre deosebire de virușii obișnuiți, Lazarus creează sisteme complexe ce afectează atât utilizatorii de macOS cât și Windows. Unele au fost camuflate sub forma unor boți sau site-uri dedicate tranzacționării de criptomonede, precum UnionCryptoTrader.
Aceste sisteme malware sunt distribuite atât online, cât și prin intermediul grupurilor de Telegram dedicate tranzacționării de criptomonede.
Analiza realizată de Kaspesky relevă că majoritatea victimelor Lazarus au fost identificate în Marea Britanie, Polonia, Rusia și China.