In cazul unui razboi nuclear, Bitcoin ar supravietui, iar bancile si banii fiat ar arde in flacari. Este parerea lui Charlie Shrem intr-un viitor ipotetic.

„Daca se va intampla ceva de neconceput, Bitcoin ar fi o moneda extrem de durabila in timpul razboiului nuclear in comparatie cu moneda fiat, care ar esua din mai multe motive”

a declarat Shrem, intr-un post din 22 ianuarie pe Hacker Noon.

„Banii fiat exista fizic si nu sunt o entitate digitala precum Bitcoin. In caz de razboi acestia probabil ar fi distrusi. Bancile isi vor pierde imediat rezervele de numerar necesare operarii”

Charlie Shrem: Bancile ar fi vaporizate

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/pUCJQLpy8ms" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Shrem declara ca focoasele nucleare ar decima organizatiile bancare centralizate devenind astfel inutilizabile. Ca urmare, balantele bancare online ar deveni lipsite de sens, odata ce bancile si computerele vor fi distruse.

„Bancile ar inceta sa opereze din ziua in care se detoneaza primele bombe nucleare. Soldurile lor ar deveni brusc fara sens si nimeni nu ar putea sa mearga la banca sau la bancomat pentru a-si primi banii”

a argumentat Shrem.

Cu bucurie reaminteste cititorilor ca „unele banci vor fi vaporizate in totalitate” in timp ce altele ar fi „contaminate cu radiatii”. Dar ce ar supravietui unei astfel de tragedii neasteptate? Bitcoin, desigur! spune Shrem.

Descentralizarea face moneda cripto invincibila

In timpul eseului sau sumbru, Charlie Shrem incearca sa explice anti-fragilitatea criptomonedelor fara de numerar si chiar de aur. Subliniaza ca, spre deosebire de activele fizice, bitcoinul nu poate exista fizic, este descentralizat si nu are un singur punct de esec.

„Atat timp cat exista cel putin un nod in retea, aceasta va continua sa functioneze. Este foarte probabil ca multe noduri Bitcoin sa supravietuiasca chiar si celui mai grav atac nuclear, deoarece nodurile sunt imprastiate in intreaga lume si pot comunica intre ele prin intermediul internetului prin satelit.”

In realiate, in cazul unui razboi nuclear, ultimul lucru de care majoritatea oamenilor ar fi preocupati sunt banii.

Finantele traditionale au limitari fizice

Suntem intr-un interval de timp dominat de ursi. Trendul este in continuare descendent si negativistii proclama cu bucurie ca pretul Bitcoin va fi zero. Charlie Shrem spune ca zvonurile despre decesul Bitcoin sunt mult exagerate. Trebuie sa privim cu atentie limitele fizice ale structurilor financiare traditionale pentru a vedea acest lucru.

„Faptul ca este descentralizat il face, de asemenea, independent de calamitatile economice care ar rezulta dintr-un razboi nuclear,”

spune Shrem

Shrem nu este strain in controversa

Charlie Shrem este unul dintre pionierii Bitcoinului. A infintat exchange-ul Bitinstant care a fost inchis in 2011.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/XF3qHUZOTEQ" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

In 2015, Shrem merge la inchisoare pentru ca a vandut Bitcoin oamenilor care l-au folosit pentru achizitionarea drogurilor de pe Silk Road. In septembrie 2018 gemenii Winklevoss il dau in judecata pentru suma de 32 de milioane de dolari, sustinand ca le-a furat 5000 de Bitcoini in 2012.

„Fie Shrem a fost incredibil de norocos sau a avut succes dupa ce a iesit din inchisoare. Sau, mai probabil, a „achizitionat” cele sapte proprietati, doua Maserati cu valoarea apreciata celor 5000 de Bitcoini”,

sustin gemenii Winklevoss in proces.

Charlie Shrem neaga acuzatiile, dar procesul este in desfasurare.

CryptoZZ