Familia regală din Emiratele Arabe a aprobat proiectul Crypto Price Index (CPI), care creează un analog cripto al indicelui Dow Jones pe baza tehnologiei blockchain. Soluția va fi disponibilă pentru rezidenții din Europa de Est.
Noua platformă Crypto Price Index s-a asociat cu membrii familiei regale din Emirate, care au susținut proiectul și au achiziționat 15% din acesta. Acest sprijin se va materializa sub forma participării directe în Consiliul CPI și va oferi recunoaștere internațională în cadrul industriei blockchain.
Seicul Abdullah Bin Rashed Al Sharqi din familia ce conduce Fujairah, precum și Khalfan Saeed Al Mazrouei, fostul subsecretar al Biroului privat al președintelui UAE au devenit acționarii proiectului.
Piață crypto – dinamică și volatilă
Aceasta este prima instanță în care familia regală recunoaște o platformă de finanțare descentralizată și se alătură ca acționar și investitor.
Herbert Law, CEO al IPC, a menționat că un astfel de parteneriat va contribui la extinderea globală accelerată a produselor financiare descentralizate. El a spus:
„Sunt încântat să anunț că CPI a fost susținut de parteneri atât de puternici precum membrii familiei regale din Emirate, care împărtășesc filozofia proiectului nostru. Cu ajutorul lor, CPI are toate șansele să devină un punct de referință unic pentru sectorul criptomonedelor.”
Reprezentanții familiei regale consideră că o piață de criptomonede și dinamică și volatilă are nevoie de soluții precum CPI, care caută să devină un instrument de încredere pentru monitorizarea industriei.
Indicele CPI va funcționa pe blockchain și va colecta date despre cele mai importante 200 de criptomonede pentru a oferi puncte de intrare mai accesibile atât pentru investitorii mici, cât și pentru cei mari. Este una dintre primele soluții care va permite investitorilor să evalueze piețele cripto apelând la un API sau citind blockchain-ul CPI în loc să examineze individual întreaga piață manual.
Extindere in Europa de Est
Orientul Mijlociu nu este singura regiune în care CPI este activ. Compania a stârnit interesul și în rândul investitorilor din SUA, Asia și Europa de Est.
- Citeste si: Dubai va lansa o criptomonedă proprie ce poate fi utilizată pentru a plăti facturi și impozite
Iosif Erdos, director de dezvoltare pentru Europa de Est, a explicat că proiectul intenționează să-și extindă prezența în România, Moldova și Ungaria, unde monedele digitale sunt acum răspândite.
„România este implicată activ în procesul de distribuție în masă a criptomonedelor. Conform datelor recente, 12% din populație dețin criptomonede, în timp ce oamenii de afaceri folosesc bani digitali atunci când lucrează cu clienți autohtoni și străini.
Între timp, locuitorii din Ungaria și Moldova folosesc activ serviciile oferite de exchange-urile cripto și automatele cripto, iar numărul de tranzacții cu criptomonede este în creștere”,
a spus Erdos.
În acest moment, proiectul CPI derulează o rundă inițială de finanțare și este planificat să fie lansat la sfârșitul acestui an în parteneriat cu plantfoma exchange ZBX.
Dave Pulis, CEO-ul ZBX a numit CPI
„un vehicul foarte necesar, care va îmbunătăți ofertele noastre de produse atât pentru investitorii instituționali cât și pentru clienții retail din întreaga lume”.