Firma de investiții Andreessen Horowitz a anunțat că va lansa o școală gratuită pentru antreprenorii cripto. Compania a anunțat lansarea „a16z Crypto Startup School” printr-o declarație publicată pe site-ul său web. Potrivit postării pe blog, programul va fi un curs de șapte săptămâni care va începe în februarie 2020.

Prima ediție a programului va include o serie de prelegeri gratuite ce vor avea loc în sediul firmei din Menlo Park, California. Reprezentanții Andreessen Horowitz apreciază că vor participa aproximativ 40 de antreprenori cripto și blockchain. Conținutul prelegerilor și materialele vor fi ulterior disponibile pentru descărcare pe internet.

Un program similar in Romania este CryptoZZ. Materiale educative pentru incepatori si avansati, plus discutii libere, vor ajuta tinerii antreprenori crypto din Romania sa se dezvolte.

CryptoZZ

Chris Dixon, partenerul general al fondului crypto a16z a declarat pentru CNBC că antreprenorii cripto pot participa la program în mod gratuit:

”Opinia noastră generală este dacă construim bunăvoință, oamenii vor să vină să lucreze cu noi – acest program este construit în acest spirit. Dacă vor începe o companie, sperăm că vor apela la noi, dar nu există obligativitate pentru acest lucru.”

Membra a Asociatiei Libra

Andreessen Horowitz a devenit unul dintre cei mai vizibili investitori din Silicon Valley VC în industria cripto și blockchain. În 2018, compania a lansat un fond cripto de 300 de milioane de dolari pentru a sprijini start-up-urile din industrie. De atunci, au investit în aproximativ 19 companii cripto și blockchain.

De asemenea, firma de investiții face parte din Asociația Libra și face lobby pentru industria blockchain în rândul factorilor de decizie. Dixon a recunoscut că în prezent există numeroase obstacole de reglementare, dar este optimist cu privire la identificarea unei soluții de compromis.