Dubai va lansa o criptomonedă proprie ce poate fi utilizată pentru a plăti facturi și impozite

Administrația locală din Dubai a anunțat că va lansa un nou sistem de plată bazat pe criptomonedă proprie denumită emCash. Lansată în colaborare cu companiile blockchain PundiX și Ebooc Fintech and Loyalty Lab, emCash va fi emisă de Biroul de Credit din Dubai.

Noua criptomonedă proprie va putea fi utilizată pentru cumpărături, plata facturilor și a taxelor de școlarizare, precum și a impozitelor și taxelor locale.

Conform declarațiilor oficiale, emCash va fi echivalentul digital al valutei Emiratelor Arabe, dirhamul.

Volumul de tranzacții Bitcoin crește cu 30% în 24 de ore

De ieri, volumul zilnic de tranzacții cu Bitcoin a crescut cu 30% atât pe Coinmarketcap, cât și pe CoinCap.io. În prezent, Coinmarketcap raportează un volum de 3,8 miliarde de dolari, în timp ce CoinCap.io listează 2,53 miliarde. Această platformă nu ia în considerare volumele raportate de anumite exchange-uri suspectate că umflă artificial tranzacțiile raportate.

Deși prețul BTC a rămas la acel nivel de 6600$, analiștii consideră că acestă creștere de volum reprezintă un semnal pozitiv ce poate stimula creșterea prețului până la 7000$.

Ultimele săptămâni au reprezentat una dintre cele mai stabile perioade ale pieței cripto din ultimul an și jumătate.

Uniunea Europeană planifică reglementări pentru ICO-uri în 2019

Autoritățile europene de reglementare au declarat că majoritatea ICO-urilor vor fi reglementate în mod similar cu acțiunile, potrivit Reuters.

Președintele Autorității Europene pentru Valori Mobiliare și Piețe Finaciare (ESMA) a explicat Parlamentului European că majoritatea tokenurilor se aseamănă cu instrumentele financiare clasice, ceea ce le plasează într-un cadru de reglementare specific. Rolul ESMA este să identifice soluții pentru a reglementa ICO care nu intră în categoria respectivă:

“Întrebarea principală este ceea ce facem cu acele ICO-uri care se află în afara structurii de reglementare existente. Rolul consiliului european este să analizeze această situație și ne așteptăm să avem un raport până la sfârșitul anului”,

au declarat reprezentanții ESMA.

Bitwala lansează servicii bancare blockchain în colaborare cu SolarisBank

Startup-ul blockchain Bitwala a anunțat lansarea primului “cont bancar blockchain” în Germania în colaborare cu SolarisBank din Berlin.

Inițiativa face parte din proiectul “Blockchain Factory” a SolarisBank și va fi lansată la jumătatea lunii noiembrie. Parteneriatul va permite companiei Bitwala să ofere servicii bancare prin intermediul licenței bancare deținute de SolarisBank.

Bitwala a obținut în cursul lunii trecute o nouă finanțare de 4 milioane de euro pentru a-și susține eforturile. Până în prezent, potrivit companiei, 35.000 de utilizatori au fost preînregistrați pentru noul serviciu.